GASZTRO

Ez az egyetlen hely a városban, ahol igazi francia palacsintákat, breton galette-et és crêpes-et sütnek

0170511_GLB4822

A Krampuz elhozza nektek Franciaországot, ez az egyetlen olyan hely a városban, ahol megkóstolhatjátok az igazi francia palacsintákat, a breton galette-et és crêpes-et.

Galette

Hajdinaliszt, só, és víz. A breton palacsinta, azaz galette egy végtelenül egyszerű képlet, ami variálhatóságának alapja. Ezt az utcai ételekben jellemző lényeglátást követi a forma is, a tészta egy tökéletes kör, melyet különféle hajtogatási módokkal töltenek meg. A mértani pontossággal négyszögesített kör a galette szimbóluma, a felhajtott szélek keretet formázva nyitnak ablakot a feltétekre. A hagyományos töltelékeken túl főleg a párizsi nagybani piacról beszerzett, francia alapanyagokat használnak, amik frissen elérhető összetevőkkel egészülnek ki.

Ahogy az egyszerű ételek a legjobb alapanyagokra épülnek, a breton galettehez sem kell más, mint hibátlan minőségű hajdinaliszt. A teljes-kiőrlésű, jellegzetes szürkés színű alapanyag a tökéletes tészta nyitja, amitől úgy hajlik, mint az origami. A breton malomból érkező hajdinaliszt valójában egy gluténmentes őrlemény, mely magas ásványi anyag és vitamintartalma miatt is kiváló helyettesítője a gabonaféléknek. Gluténérzékenyek, inzulinrezisztensek is bátran fogyaszthatják.

Crêpe

A szintén francia elnevezésű crêpes alatt általában azt az édes töltelékű palacsintát értjük, melynek globalizált, utcai változataival a világ minden szegletében találkozhatunk. A búzalisztből készülő, édes feltétekkel töltött palacsintatészta az utcai bódékban is használt óriás sütőlapon készül, és bármilyen vékony is, mindig ropogós marad. A tészta elsimításához egy vékony fa lapátot használnak, ami olyan, mint egy zen mozdulatsor: a tökéletes kör megformálása gyakorlást igényel.

Az egyszerűség elvén a kedvencünkhöz nem kell más, mint vaj és cukor, de helyben készült lekvárok, krémek vagy Párizs környéki gazdaságokból beszerzett feltéteket mutatják meg, hogy mire képes a francia palacsinta, ha odafigyeléssel készítik.

Krampuz

Általános nyitvatartás: v-h 11-22, k-sz 11-23
Street Food Éjszakája nyitvatartás: 11-12 (2017. 10. 17.)

A Street Food Éjszakája alatt kínált menü:
– normál a la carte kínálat 20% kedvezménnyel 16:00-tól zárásig
– Street Food Éjszakája galette menü: compléte (sajt, sonka, tojás) vagy compléte gomba (sajt, gomba, tojás) + kis saláta+ egy pohár cidre (normandiai almabor) 1.450 Ft (-50%)
– Street Food Éjszakája crêpes menü: sóskaramell vagy nutella + egy pohár cidre (normandiai almabor) 880 Ft (-50%)
– Street Food Éjszakája galette + crêpes menü: compléte (sajt, sonka, tojás) vagy compléte gomba (sajt, gomba, tojás) + kis saláta + sóskaramell vagy Nutella+ egy pohár cidre (normandiai almabor) 1.775 Ft (-50%)

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .