GASZTRO

Ezek lettek a legjobb street food helyek a Street Food TOP 25 versenyén

_CSV9525

Sok-sok hét munkája előzte meg a Street Food TOP 25 – Magyarország legjobb street food bárjai, éttermei és food truck-jai c. kiadványunk összeállítását, és természetesen még több munka áll azon helyek mögött, akik napról-napra a legjobb street food ételeket teszik le vendégeik elé az asztalra.

Úgy gondoljuk, hogy az a 25 hely, akit a szakmai zsűri górcső alá vett és szerepelt az online közönségszavazáson, már önmagukban nyertes, hiszen munkája Magyarország élvonalában szerepel. Nehéz dolga volt a zsűrinek, ez az adott pontszámokon is jól meglátszott, az első 10 helyezettnél többszörös holtversenyek alakultak ki és a mezőny nagy részében 1-2 pont eltérés volt csak az egyes helyezések között.

Street Food TOP 25 szakmai és közönségdíj

Négy különböző hátterű és ízlésvilágú zsűritagot választottunk ki (Serényi Zsolt, a Bp BARbq séfje, Köves Zoltán, a Magyar Fesztivál Gasztronómiai Egyesület elnöke, Zahorán Csaba, a Csabi Konyhája blog szerzője és Sándor Béla, a Bori Mami gasztroműhely tulajdonosa), akik nagy gasztronómiai múltra tekintenek vissza. Ők négyen voltak azok, akik végiglátogatták a 25 helyet, majd 1-10-es skálán, 10 szempont (az étel minősége, ízvilág, ár-érték arány, tálalás, személyzet, hely/food truck dizájn, atmoszféra, tisztaság, arculat, korszerűség) szerint értékelték őket. Ezeket a pontszámokat adtuk össze, és így jött ki a végeredmény.

A szakmai zsűri értékelése alapján az első 10 helyezett

1. Holy Cow
2. PeP Burger
3. Zabáljcsak
4. Bubba’s Water Grill
5. Rapaz, Léhűtő, Attaboy Streat Food Bistro
8. Meat & Sauce, Retró büfé
10. Zing Burger

A szakmai I. helyezett: a Holy Cow – a díjat a hely tulajdonosa, Szabadfi Szabolcs vette át

A közönség szavazatai a www.flyerz.hu weboldalán elindított online szavazáson keresztül érkeztek be hozzánk. Mindenki csak egyszer szavazhatott, összesen 3.897 szavazat érkezett be a 25 helyre március 13-án éjfélig.

Az online közönségszavazás szerint az első 10 helyezett

1. PeP Burger
2. Rapaz
3. Attaboy Streat Food Bistro
4. Bamba Marha Burger Bár
5. Zabáljcsak
6. Big Daddy Burger Bár
7. Revolución Budapest
8. Burger Market
9. Zing Burger
10. Morzsa Bisztró

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a versenyben, és külön örülünk annak, hogy ilyen színes street food palettával büszkélkedhet Magyarország.

További sikeres munkát és sok vendéget kívánunk mindenkinek!

A Gálavacsora képeit itt tudod megtekinteni
Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .