Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionKULTÚRATrend & Beauty

Ezeket kérdezik a legtöbbször egy repjegyes ügyfélszolgálattól

Girl near airline scheduleGirl near airline schedule

Bármennyire is egyszerű ma már egy utazás megtervezésekor infót szerezni vagy lefoglalni egy repülőjegyet, azért jó ha van valaki, akitől kérdezhetünk. Ezt a 11 éve repülőjegy értékesítéssel foglalkozó repjegy.hu is tudja, éppen ezért működtetnek egy napi 12 órában elérhető ügyfélszolgálatot, ahol igyekeznek a legmeredekebb kérdésekre is válaszolni. Általában persze nem az a jellemző, hogy „fura” kérdésekkel keressék fel őket, de akad azért 1-2 érdekesség. Lássuk a legnépszerűbbeket.

Vihetek-e túró rudit / szalámit / pálinkát a poggyászomban?

Ezzel a kérdéssel rengetegszer keresik fel az ügyfélszolgálatot. A legnépszerűbb a túró rudi, amit szinte mindenki szeretne magával vinni az utazására: van, aki ajándéknak szánja és persze van, aki nem tudja nélkülözni külföldi útja alatt a magyarok kedvenc édességét. A jó hír az, hogy lehet vinni a feladott- és a kézipoggyászban egyaránt. A szalámi már problémásabb, mert több országba, például az USA-ba, tilos húskészítményeket bevinni, máshová pedig csak hermetikusan becsomagolt kiszerelésben lehet. A pálinkát pedig – mivel folyadék – a kézipoggyászban csak a meghatározott mennyiségben lehet szállítani, a feladottba viszont mehet (de azért érdemes jól becsomagolni, nehogy megsérüljön a rakodás során).

Utazhat-e velem a kisállatom a repülőút során?

„A kisállatom nélkül sehová!” – tartja a legtöbb gazdi, főleg, ha hosszabb távra utazik el. Viszont azt már sokan nem tudják, hogy a kiskedvenc szállítása mivel jár. Erre a kérdésre azonban általánosa választ nem lehet adni, ugyanis nemcsak légitársaságonként, de géptípusonként is eltérő szabályok lehetnek érvényben. A legfontosabb szempontok a kisállatokkal történő utazás során a következők: egyes légitársaságok, egyes országokba egyáltalán nem szállítanak állatokat, ha szállítanak, akkor általában csak kutyát és macskát. Különböző szabályok alapján az állatok szállíthatók az utastérben vagy a poggyásztérben, egy adott gép fedélzetén pedig egyszerre csak maximum két ugyanolyan fajtájú állat utazhat, és egy utas legfeljebb két állatot vihet magával.

Mennyi idővel kell számolni átszálláskor?

Sokakban felmerül ez a kérdés, főleg ha először utazik átszállással, vagy ha nem ismeri a tranzitrepteret. Persze itt is sok mindentől függ, hogy mennyi átszállási időre lehet szükség. Egy kisebb repülőtéren elég lehet fél óra is, míg egy nagy, nemzetközi repülőtéren érdemes legalább két órát ráhagyni a csatlakozó járat indulásáig. Ennél is több idő szükséges akkor, ha repteret is kell váltani.

Mennyi bébitápszert vihetek a gépre, ha babával utazom?

Sokan nem tudják, de ha a kisbabájukat is magukkal viszik utazásukra, akkor a saját kézipoggyászuk mellett még egy maximum 5 kilós pelenkázótáskát is felvihetnek a gépre a baba holmijaival. A folyadékokra vonatkozó szabályok természetesen itt is érvényesek, és maximum 100 milis kiszerelésben lehet felvinni a gépre, például a csecsemő tápszert, anyatejet, vizet.

39246724 – caucasian mother and toddler son using tablet pc while on board of airplane

Hogyan tudok becsekkolni a járatomra?

Talán az egyik legtöbbször felmerülő kérdés az utasfelvétel vagy check-in folyamatára vonatkozik, amit légitársaságonként eltérő szabályzatok és buktatók jellemeznek. Így érthető, hogy az utasok igyekeznek a lehető legtöbb információt összegyűjteni utazásuk előtt. Általánosságban elmondható, hogy a járatokra történő bejelentkezésre több opció is az utasok rendelkezésére áll. Hiszen akár online, akár mobil applikáció segítségével, vagy végső soron személyesen, a reptéren is elvégezhetik a check-in-t.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..