Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

EZÉRT BOLDOGABBAK A MILLIOMOSOK

rich-people-on-boat

A milliomosok tényleg boldogabbak, mint az emberek többsége, azonban nem a vagyonuk miatt érzik magukat jól a bőrükben – derítette ki egy holland kutatás.

A Maastrichti Egyetem munkatársai 800 milliomost kérdeztek meg róla, mivel töltik az idejüket, és mennyire érzik boldognak magukat, majd válaszaikat összevetették 1200 átlagos keresetű lakos válaszaival. Az eredmények azt mutatták, a felső tízezerhez tartozók tényleg boldogabbak, de nem a pénz, hanem idejük hasznos eltöltése teszi őket elégedetté – számol be a Medium.

Hasznosabban töltik az idejüket

A két csoport nagyjából ugyanannyi időt tölt munkával, illetve szabadidővel, kisebb eltérésekkel a különböző tevékenységek közt. A milliomosok például kevesebbet foglalkoznak a gyerekeikkel, ellenben több időt szánnak a ház körüli feladatokra. A valódi különbség abban mutatkozik, ahogyan eltöltik munka-, illetve szabadidejüket a gazdagok, valamint az átlagos keresetű emberek.

Miért boldogabbak a gazdagok?
Miért boldogabbak a gazdagok? Fotó: Jonathan Kitchen / Getty Images Hungary

A gazdagok sokkal szívesebben töltik ugyanis aktív programokkal a szabadidejüket – sportolni és társaságba járnak, különböző hobbitevékenységeknek szentelik magukat, szeretteikkel foglalkoznak –, míg az átlagos jövedelmű polgárok a passzív időtöltést részesítik előnyben – tévét néznek, pihennek a kanapén, vagy éppen semmit sem csinálnak. Habár a két csoport tagjai ugyanannyit dolgoznak, a milliomosok jóval nagyobb önállóságot élveznek munkájukban.

A tudósok úgy vélik, elsősorban ezek miatt érzik magukat boldogabbnak a felső tízezerhez tartozók. Természetesen persze a vagyon hozzásegít, hogy a saját főnököd légy, illetve hogy drága hobbiknak hódolj, nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy felállj a fotelből, és aktívan töltsd a szabadidőd, vagy nagyobb önállóságot kérj a munkahelyeden. A különbség tehát – a kutatók megállapítása szerint – jóval inkább felfogásbeli, mintsem anyagi téren keresendő.

Forrás: https://divany.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..