FLYERZ REVIEW

Ezzel a kalandos sorozattal bejárhatjuk egész Afrikát

johannesburg-4322256_1920-1170x829

A Netflix-en nemrég indult el az első, eredeti ötleten alapuló afrikai sorozat. A Queen Sono a címszereplő útját mutatja be, aki titkos ügynökként a legkülönfélébb bűntényeket igyekszik megfejteni és kalandjai során bemutatja Afrika legszebb helyszíneit.

z az első afrikai sorozat, amit a Netflix saját licence alatt legyártatott. A címszereplő, vagyis Pearl Thusi dél-afrikai származású, csakúgy, mint a sorozat írója és rendezője. A sorozat érdekessége, hogy különféle afrikai nyelveken is megszólalnak benne a szereplők, például szuahéli és zulu nyelven, valamint számos afrikai helyszín is feltűnik, így a nézők bejárhatják a hősnő mellett a legszebb és érdekesebb afrikai tájakat is.

Queen Sono – ˙(c)Netflix

Egy Queen Sono ihlette (egyelőre) virtuális túrát Dél-Afrika legnagyobb városában, Johannesburgban kellene kezdeni, ugyanis innen indulnak a főszereplő kalandjai is. A város számos szomszédsága megjelenik a képsorokon. Forgatási helyszín volt például RoodepoortSandton és Soweto is.

Walter Sisulu Nemzeti Botanikuskert – JMK / Wikipedia.org / C.C.3.0

A három külvárosi rész 1990-ben lett Johannesburg része. Roodepoort-ról érdemes tudni, hogy itt található a nagyváros leghíresebb botanikuskertje, a Walter Sisulu Nemzeti Botanikuskert – olvasható a Lonelyi Palnet cikkében.

Nairobi, Kenya – Pixabay.com

De ahogy Queen Sono munkája kívánja, úgy repked keresztül-kasul a kontinensen, és megy, illetve ment vele a stáb is. Így aki nagyon figyel az felfedezheti a helyszínek között a zimbabwei Harare városát, ami Johannesburg egy városrészeként jelenik meg a sorozatban. De Kenya fővárosa Nairobi, illetve a nigériai Lagos már önmagukat játsszák egy-egy jelenet idejére.

A 3. epizód forgatása 2019. június 30-án a csapó szerint – Sundaytimes.com

A kalandok azonban folytatódnak és a nézők az első évad hat része alatt – ami egyébként már nézhető a Netflixen – eljuthatnak Zanzibar Városba, ami a félsziget fővárosa, illetve Tanzánia vidékeire is. Ami jelenleg nagyon örvendetes, mert sajnos Tanzániát sem kímélte a koronavírus, innen is jelentettek két újabb beteget a hétvégén, bár így is még csak 3 a fertőzöttek száma.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .