Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Trend & Beauty

Ezzel a lépéssel könnyen megelőzhetőek a fogíny- és fogágybetegségek

Screen Shot 2019-03-14 at 16.59.54

Egyre több magán fogászati rendelő nyílik Magyarországon, s egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az esztétikai, preventív, megelőző kezelések iránt. Azonban a fogkő-eltávolítás fontossága még mindig nincs megfelelő mértékben jelen a köztudatban.

Mi ennek az oka?

A fogaink tisztítása mellett gyakran feledésbe merül az azt tartó szövetek fontossága! Vérző, duzzadt, vöröses az íny? Sokan találkozhattunk már ezekkel a tünetekkel, melyek leggyakoribb okozója a fogkő jelenléte, ami óriási veszélyt jelenthet a fogaink stabilitását tekintve.

De miért is?

Étkezés során a fogak, fogpótlások felszínén kialakul egy vékony, szabad szemmel alig látható plakkréteg a feloldódott ételmaradékokból. Ez a plakk a nyálunkban lévő ásványi anyagok hatására elmeszesedik, így keletkezik a fogkő, ami lehet íny alatti és íny feletti is.

Mindezek következményeként az íny egy gyulladásos állapotba kerül, aminek megszüntetéséhez kevés az otthoni szájhigiénés tevékenységek gyakorlása. A hosszas fogínygyulladásból (gingivitis), könnyen alakulhat ki fogyágygyulladás (parodontitis), ami már fogvesztést is eredményezhet. A fogak instabillá válnak a fogágyban, a tartószövet alkalmatlanná válik a fogak megtartására a hosszas gyulladásos állapot következtében.

Mit lehet tenni?

A fogkőképződés egy természetes jelenség, nem feltétlenül a rossz szájhigiéné jele. Megfelelő otthoni szájápolási technikával, jól kiválasztott eszközökkel, professzionális fogkő-eltávolítással ez mind elkerülhető!

Fogpatika üzleteinkben higiéniai- és fogászati kezeléseket is végzünk. Szakembereink javaslata alapján legalább félévente szükséges fogkő-eltávolítás, indokolt esetben akár 3 havonta is. Előzetes bejelentkezés után egy konzultáció során megállapítják az íny és a fogágy állapotát, majd ismertetik a kiváltó tényezőket. Szájhigiénikusaink megmutatják és megtanítják a tökéletes szájápolást (segítenek a megfelelő technika elsajátításában és a legjobb termékek, eszközök kiválasztásában), felszámolják a lepedék lerakódását elősegítő tényezőket, esetlegesen fertőtlenítő oldatokat alkalmaznak.

A fogkő-eltávolítás során az íny feletti és az íny alatti fogkövet, valamint a dentális plakkot távolítják el. A folyamat végén speciális polírozó anyaggal és puha forgókefével teszik fénylővé a fogfelszínt.

A polírozásnak nem csupán esztétikai szerepe van. Amellett, hogy fénylővé, csillogóbbá teszi a fogakat, elsimítja a kisebb egyenetlenségeket és a zománc felszínén található, fogkő okozta mikrogödröcskéket, ami védelmet nyújt a lepedék jövőbeli lerakódása ellen. Az eljárás során szükség lehet homokfúvásra. Ez azt jelenti, hogy nagynyomáson fújnak abrazív anyagot a fogfelszínre, így a nehezen elérhető barázdák, behúzódások is tisztításra kerülnek.

Végső konklúzióként azt tanácsoljuk, hogy a szép esztétikai élményt a rendszeres professzionális fog-és szájápolással kezdje mindenki, ami megfelelő kondícióban tartja a fogakat, s ami alapjául szolgálhat a további kezeléseknek és a ma egyre divatosabb és egyre többek által kért hollywoodi mosolynak.

Jelentkezzen be hozzánk professzionális szájhigiénés kezelésre!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..