Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Fargo- Sorozatajánló

wEG1buuTPk0.market_maxres-672x372

A Fargo egy Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai krimisorozat, melyet Noah Hawley készített. A sorozat antológia jellegű, így minden évad egy, az előzőtől független történetet mesél el. A sorozatot a Coen testvérek 1996-ban bemutatott Fargo című filmje inspirálta. A testvérpár a sorozat munkálataiból is kivette részét producerként. A sorozatot 2014. április 15-én mutatták be az FX csatornán.

Első évadja Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks és Martin Freeman főszereplésével nagy sikert aratott: Emmy-díjat nyert „a legjobb minisorozat” és „a legjobb rendezés” kategóriában is, valamint további tizenöt jelölést kapott. Bemutatkozó évadjával Golden Globe-díjat is bezsebelt „a legjobb minisorozat vagy televíziós film” kategóriában. Thornton a legjobb színész elismerést is megkapta minisorozat kategóriában.

2014. július 21-én az FX csatorna hivatalosan is berendelte a második évadot, amely végül 2015. október 12. és december 14. között futott nagy sikerrel az Egyesült Államokban. Főszereplői Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart és Ted Danson. Második évadja is több Emmy-, illetve Golden Globe-jelölésben részesült.

2015. november 23-án bejelentették a sorozat harmadik évadját, amelyet 2017. április 19-én mutattak be az Egyesült Államokban, többek közt Ewan McGregor, Carrie Coon és Mary Elizabeth Winstead főszereplésével.

Első évad (2014)
A cselekmény 2006-ban Minnesota államban játszódik. Amikor Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) megérkezik Bemidji városába, magával hozza a gonoszságot és az erőszakot is. Az esetlen Lester Nygaard (Martin Freeman) személyisége a férfi hatására teljesen átalakul, és helyzete egyre csak romlik. Molly Solverson (Allison Tolman) seriffhelyettes és kollégája, Gus Grimly (Colin Hanks) összeáll, hogy gyilkossági ügyeket oldjanak meg, melyekről azt gondolják, Malvo és Nygaard személyéhez kötődnek.

Második évad (2015)
A cselekmény 1979-ben játszódik Minnesota államban. A szépségiparban dolgozó Peggy Blumquist (Kirsten Dunst) és hentesként pénzt kereső férje, Ed Blumquist (Jesse Plemons) gyilkosságot követnek el, melyről aztán később szigorúan hallgatnak. Az áldozat Rye Gerhardt (Kieran Culkin), Floyd Gerhardt (Jean Smart) fia. Floyd a híres maffiózó család, a Gerhardték feje Észak-Dakotában. Ezalatt Lou Solverson (Patrick Wilson) állami rendőr (az első évadból ismert Molly apja) és apósa, Hank Larsson seriff (Ted Danson) egy hármas gyilkosság ügyében nyomoznak, melyről azt gondolják, hogy Rye Gerhardthoz kapcsolódik.

Harmadik évad (2017)
2010-ben a Minnesota állambeli St. Cloudban Ray Stussy (Ewan McGregor) felügyelőtiszt és pártfogoltja (aki egyben szeretője is), Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead) egy jobb élet reményében azt tervezik, hogy Ray tehetős bátyjától, Emmit-től (Ewan McGregor) ellopnak egy rendkívül értékes bélyeget. Azonban hiba csúszik a gépezetbe és küldetésük kudarcba fullad, amikor tévedésből az egykori Eden Valley-i rendőrfőnök, Gloria Burgle (Carrie Coon) mostohaapját öletik meg. Mindeközben Emmit egy két évvel ezelőtti tartozását kívánja rendezni egy rejtélyes vállalat számlájára, azonban a cég munkatársainak, V. M. Vargának (David Thewlis) és Yuri Gurkának (Goran Bogdan) más terveik vannak.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..