Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Felkészültél az átváltozásra? Infratrainer

IMG_6514

Bicikliztél már sivatagban? Ezt a kihívást nem kívánjuk senkinek, a melegben történő intenzív testmozgás viszont már sokkal jobban hangzik. Egy magyar mérnökpáros fejéből pattant ki az ötlet, hogy több hatékony alakformáló-fogyasztó módszer kombinálásával egy olyan gépet alkossanak meg, amellyel minden eddiginél hatékonyabban hozhatjuk formába magunkat.

Az alakformáló gépek elterjedése az utóbbi évtizedben sokakat kecsegtetett azzal a reménnyel, hogy a kezeléssorozatokat – gyakran teljesen passzívan, fekve – végigcsinálva majd jönnek a látványos eredmények. Számunkra kifejezetten bizalomgerjesztő volt, hogy az Infratrainer ezt a csodát nem ígéri. Az újgenerációs alakformáló gép az 50 perces cardio edzés alatt rendesen megdolgoztatja használóját, némi elszántság és másfél liter víz nélkül ne is vállalkozzunk erre a kalandra! Sokszorosan megéri a befektetett energiát.

Kulcsár Edina is használja az Infratrainert

Hogy miben különleges az Infratrainer? Gyakorlatilag mindenben. Az intenzív cardio edzés, az infrasugárzás és a mágnesterápia külön-külön is kiváló hatásait ötvöző edzésforma egyszerűen lehengerlő: a gép használatával mindössze 50 perce alatt 600-800 kilokalóriát éget el a szervezetünk. (Összehasonlításképp: ezt az energiavesztést egy félmaraton lefutásával érhetjük el.) Közelebbről megismerkedve a gép működésével, látni fogjuk, hogy mindez nem is csoda.

A csúcstechnológiát képviselő négy Philips Vitae infrasugárzó 55-60 fokos hőmérsékletet generál, ezen a hőmérsékleten kell tekernünk az egyébként kényelmes fekvőbiciklit. Az infrafényről már a méltán közkedvelt infraszaunák óta tudjuk, hogy az infrasugarak a bőr alá hatolva a zsírszövetekben indítják be a méregtelenítést és a zsírbontást. Ehhez a bőrfelületet kell érnie az infrahőnek, ezért az edzés bugyiban-melltartóban, egy átlátszó fólianadrágban zajlik. Az alakformálás hatékonyságát (beleértve a narancsbőrkezelést is) zsírégető krém használatával növelhetjük. A bicikliülésbe épített mágnesterápia tovább erősíti a testben zajló folyamatokat, és vitalizál is. Gerinc- és porckorongsérves fogyni vágyók is előszeretettel használják az Infratrainert, a mágnesterápia ugyanis enyhíti a fájdalmukat.

IMG_6506

Az infrasugárzók adta melegben történő edzés során rendkívül intenzív izzadásra számíthatunk. Súlyveszteségünk kb. 80%-át természetesen víz, 20%-át viszont zsír és méreganyagok teszik ki. Az edzés alatti vízpótlás azért is kiemelten fontos, mert a távozó méreganyagok ürítését kell segítenünk vele a nyirokkeringésünkből. (Szoptatós anyáknak ezért nem is javasolt a használata, hiszen a felszabadult méreganyagok a keringésbe kerülnek.) A gép használata után irány a zuhany, hogy a bőrünkön kicsapódó méreganyagokat is eltávolítsuk. Mint minden komolyabb cardio edzés, az Infratrainer használata is megterheli a szervezetet, ezért javasolt két edzés között legalább 48 óra szünetet tartani.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a nyirokrendszerben zajló folyamatok révén milyen látványos eredmények érhetők el a narancsbőr felszámolásában, 4-5 alkalom után már látható a javulás a problémás területeken. Van olyan infratrainerező, aki 8 alkalom után egy teljes ruhaméretet fogyott, van, akinek ugyanehhez 16 alkalomra van szüksége. Kulcskérdés ehhez a táplálkozás és a napi minimum 3 liter vízfogyasztás is. Persze nem mindenki szeretne fogyni. Az Infratrainer bátran ajánlható mindenkinek, aki szeretné tónusossá tenni az izmait, erősíteni az immunrendszerét, és az intenzív edzések hatására szeretne jó közérzetre szert tenni.

IMG_6524

Fontos, hogy nagy fokú hatékonysága ellenére az Infratrainert nem úgy kell elképzelni, mint valami kínzóeszközt. A infrahő például az arcot egyáltalán nem éri, kifejezetten a problémás területekre (comb, fenék, has) van irányítva. Sokak számára fontos szempont, hogy a gép nyitottan van megépítve, a használata közben nincs bezártságérzete az embernek, és szellőzik is.

Ha valaki komolyabb súlyfelesleggel bír, vagy nagyon nincs edzésben, annak sem kell megijednie, hogy nem bírja az edzést. A bicikli 9 fokozata lehetővé teszi, hogy a nekünk megfelelő intenzitással kezdjünk neki, illetve a melegtűrő képességünk sem egyforma, ezért az infrasugárzók is 3 fokozatra állíthatók.

A gépben egyébként beépített DVD-lejátszó van, tekerés közben nézhetünk akár filmet is, de miért ne hallgathatnánk akár nyelvleckét edzés közben?

IMG_6526

A tavalyi Fitbalance-on debütált gépről megjósolható, hogy nem csak egy múló trend lesz az alakformálás világában. Országszerte egyre több Infratrainer stúdió nyílik, a forgalmazók pedig egy hosszú távon is fenntartható piacban gondolkodva úgy döntöttek, hogy területstopot vezetnek be. Nem szeretnék, ha a szalonok egymás alá ígérnének, és árverseny alakulna ki, így Budapesten például minden kerületben maximum egy Infratrainer stúdió működhet. A gyorsan jövő hazai sikerek után már több EU-s országból is érdeklődnek a gép forgalmazása iránt. Legyünk büszkék erre a sikeres magyar innovációra!

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a forradalmi edzésmódszert, jelentkezz be még most!
Vigyázat, a helyek korlátozottak!
2040 Budaörs, Ady Endre utca 47.
+36 70 88 55 226
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..