Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

Fiatalodás korszerűen – avagy ránctalanítás napjainkban

1

Az ember a kezdetek óta harcol az öregedés ellen. Bizonyos kor után tükörbe nézünk és már nem azt az arcbőrt látjuk, amit 20 éves korunkban. A ráncokkal való harc a szerencsésebbeknek később kezdődik, de végül senki sem ússza meg.

A tudomány még nem tart ott, hogy megelőzzük az öregedést és a nyomait az arcunkon, de az eltüntetésére az elmúlt években új lehetőségek nyíltak. A modernebb rendelőkben már számos olyan megoldással találkozhatunk, melyek nem járnak fájdalommal, tűszúrással, vágással és mégis hatékonyak.

HIFU arckezelés

Kezdjük is az egyik legnépszerűbb eljárással: bemutatjuk a HIFU technológiát, a Nagy Intenzitású Fókuszált Ultrahangot. Az egyik leglátványosabb eredményeket produkáló szépészeti kezelés, melynek alapja az ultrahang egy pontba fókuszálása.

Ráadásul, ha, minőségi HIFU készüléket használ az orvosunk vagy kozmetikusunk, akkor nem is kell pár hetente visszajárni hozzá. Egy kezelés elegendő és az eredmények egyéntől függően kb. 1 évig (vagy tovább) megmaradnak.

 

A technológia által használt fókuszált ultrahang létrehozásához a kezelőfejek úgy kerülnek kialakításra, hogy az ultrahang hullámok egy meghatározott mélységben létrehozott fókuszpontban felerősítsék egymást. A fókuszpont jellege meghatározó fontosságú: határozott, tojás alakú pont esetén biztonságosabb és eredményesebb a kezelés.

Fontos, hogy egy HIFU kezelésnél 3 mélységben történik a kezelés (1,5, 3 és 4,5 mm) az arc adott területén! Tehát egy kezelőfej által lefedhető területen három lövés történik és a különböző mélységben dolgozó transducerek fókuszpontja a meghatározott mélységekben helyezkedik el.

Az ultrahang a megadott mélységekben 10-20 db, apró kb. 60-65 ℃ hőmérsékletű hősérülési pontot hoz létre. A hősérülési pontok környezetében épek maradnak a szövetek és indul egy gyógyulási folyamat mélyen a bőr alatt. Ez eredményez egy azonnali szövetfeszesítést és beindítja a kollagén termelődését. A termelődési folyamat 2-4 hónap elteltével teljesedik ki, az eredmények ekkor válnak látványossá.

Ránctalanítás rádiófrekvenciával

Különböző lézereket már több helyen használnak a kórházak. Létezik azonban egy megoldás, mely a kozmetikusok számára is lehetővé teszi lézeres kezelésekhez hasonló arcfiatalító eredmények elérését. Ez a sokoldalú és hatékony technológia a frakcionált rádiófrekvenciás ránctalanítás.

Ez a technika nem csak a ráncok kisimításában segít, de a bőr textúrájának javításában is jól teljesít. Segít a hegek eltüntetésében és a kitágult pórusok összehúzásában.

Előnye a kezelésnek, hogy a bőr mélyebb rétegeibe is sikerül eljutnia és ott az irhán és a bőralján pozitív élettani hatást kifejteni.

 

A frakcionált rádiófrekvencia fókuszált hőenergiája a kezelőfej érintkező-pontjain keresztül jut a bőr mélyebb rétegeibe, miközben a felszínen apró hősérülési pontokat képez. A kezelés hatása kettős: egyrészt a bőr mélyebb rétegeiben jutó hő elősegíti a kollagén termelődést, másrészt a felületi hősérülési pontok körül sértetlenül maradt szöveti részekből el tud indulni a gyógyulási folyamat. A kettő együtt hozza létre a frakcionális RF bőrmegújító, bőrfeszesítő és ránctalanító hatását.

 

Fejlett készülékekben állítható az RF intenzitása és más paraméterek, így teljes mértékben személyre és a kezelési területre szabhatók a kezelések. Egy frakcionált RF kezelés kb. 20 percig tart. Kezelés közben minimális fájdalom tapasztalható, a bőrfelületen lévő apró pontsérülések 1-3 nap alatt eltűnnek.

 

A kezelés már első alkalommal is látható, a létrehozott hősérülések pontjainak környezetében létrejön egy azonnali szövetfeszesítés. A kollagén állomány termelődésének hatására 2-4 hónap alatt jön létre az igazán látványos eredmény: feszesebb és fiatalosabb arcbőr.

Hatóanyag bevitel mikroárammal

 

Az elektroporáció mikoráram használatával ér el eredményeket az arcbőrön. Az előzőektől eltérően, itt nem maga a kezelés segíti elő a feszes arcbőr elérését, hanem a hatóanyag, amely a technológia segítségével eljut a bőr mélyebb rétegeibe is.

 

Az elektroporáció szabad szemmel nem látható, apró, ideiglenes csatornákat hoz létre a bőrben elősegítve ezzel a hatóanyagok eljutását a kívánt mélységbe. Az elektromos stimulálás fokozza a hámréteg áteresztő képességét, így az anyagok veszteség nélkül jutnak el az alsóbb rétegek sejtjeihez, ahol kifejtik hatásukat.

A hatóanyagtól függően ez a technológia különféleképpen hasznosítható. Alkalmazható ránctalanításra, feszesítésre, továbbá lokalizált anti-cellulit kezelések is végezhetők. Kezelhető akár a kopaszodás, a striák vagy a pattanások.

 

Az elektroporáció non-invazív, fájdalommentes, megőrzi a sejtek biológiai szerkezetének épségét és működésük egészségét. Növeli az alkalmazott hatóanyagok eredményességét azáltal, hogy a megfelelő mélységben fejtik ki hatásukat.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..