Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

Fine dining vacsora 5643 méteren

finedining_himalaja

Szakácsok egy csoportja nem mindennapi világrekord-kísérletre vállalkozott. A Himalájában, a Mount Everest Alaptáborában kívánják megnyitni – ha csak időszakosan is – a világ legmagasabban fekvő éttermét.

 

Az indiai Sanjay Thakur séf vezetésével négy szakács indul útnak májusban Lukla városából, hogy megnyissák átmeneti éttermüket az Everest Alaptáborában, 5643 méter magasan. Az indiai séf neve jól ismert a szakmában, mind a Bocuse d’Or versenysorozatban, mind az S. Pellegrino megmérettetésein részt vett már az ifjú séf kategóriában. A hozzá társuló további három szakács nyolcnapos túrát követően ér Luklából az alaptáborba, útközben pedig további vállalkozó szellemű séfek csatlakozását várják.

A trek végállomásán, az alaptáborban egy hétfogásos fine dining ételsort fognak elkészíteni, jobbnál jobb ételekkel és borokkal. A szakácsok missziójának célja, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra és a helyben termelt élelmiszerek felhasználásának fontosságára.

 

“A legnagyobb kihívás természetesen maga a tengerszint feletti magasság lesz, ami nagy hatással lesz szervezetünkre” – mondja Thakur, majd hozzáteszi, még az ízlelésüket is befolyásolni fogja, így különös figyelmet kell fordítaniuk a megfelelő fűszerezésre.

A vacsoravendégeknek természetesen nem kell nyolcnapos túrát megtenniük ahhoz, hogy elfogyaszthassák a nem mindennapi menüsort: helikopterrel is megközelíthetik az alaptábort, amennyiben megváltják a mintegy 5600 dolláros jegyet a fine dining vacsorára.

Forrás, és minden ami gasztro: Foodyny.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..