Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

A Flyerz Magazin kedvence – Kitsune japán kávézó és étterem

k_Fotor

A Kitsune Kávézó a japán kultúra és az ottani hétköznapok mindennapi ételeit kívánja behozni a magyarországi anime, valamint a kultúra iránt érdeklődők számára.

A kávézó neve, vagyis a Kiitsune bemutatása: A Kitsune (きつね|狐) jelentése róka. Eredetileg a segítőkész, róka alakú isten, előfordulása sok népmesében fellelhető, a Shinto-valláshoz köthető alakja. A yokai-k (szellem, démon) családjába tartoznak, szerepük azonban mindig más: hol segítő szándékkal, hol pedig ártó szándékkal vannak embertársaik mellett.

A kávézó és étterem célcsoportja elsősorban a fiatalok, az egyetemisták, akiket vonz a japán kultúra bármely része, legyen szó a gasztronómia, a zene vagy az irodalom iránti érdeklődésről. Főként nekik szól a hely, de szeretnék, ha az idősebb generáció is megismerkedne a japán otthonokban fogyasztott hétköznapi ételekkel, a kultúrával, valamint a japán életszemlélettel. Céljuk közelebb hozni a vendégekhek Japán hangulatát és az ételek ízeit.

Egy olyan világot szeretnének teremteni, ahová munka előtt, munka után vagy a hétvégi rendezvényeikre belépve mindenki kikapcsolódhat, elfelejtheti a problémáit egy finom étel vagy ital mellett kedvenc mangáját (japán képregény) olvasgatva, miközben kedvenc előadójának dalai szólnak. Kínálatuk igyekszik a japán trendeket követni mind étel mind pedig az italkínálat során. Ebből adódóan állandóan változó étel-, ital-, és program kínálattal várják a hozzájuk betérőket. Pár rendezvényüket kiemelnénk címszavakban:

-Halloween-est
-Czifra Adrienn haiku bemutató
-Maji de blog könyvbemutató
-Yakisoba kihívás
-Curry-s rizs kihívás
-Red Locks koncert
-Onigiri kihívás
-Sakura ünnep

Ha kivételesen nem a kávézó nyugodt zugaiban szeretnétek kikapcsolódni, következő alkalommal a Füvészkertben megrendezésre kerülő  Sakura ünnepen találkozhattok velük.

Végre egy igazi japán kávézó és étterem, ahol egy szeletet kaphat a Kedves Látogató a hamisíthatatlan japán  kultúrából!

Cím: Telepy utca 24., Budapest, IX. kerület (Klinikák valamint a Nagyvárad tér metróállomástól pár perc séta)
Nyitva tartás: Hétfő-Vasárnap 12:00-21:00
Elérhetőség: 06 30 293 1531
Facebook

 

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 április/májusi számában is!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..