GASZTRO

A Flyerz ünnepi borajánlata

bor

Frittmann –  Rosé Cuvée

A rozé borokat inkább a nyár könnyed fröccsözős borainak ismerjük, mint az ünnepi asztal kihagyhatatlan elemének. Ennek cáfolata Frittmanék minőségi rozéja! A Frittmann Pincészetnek hazánk legnagyobb borvidékének “fővárosa”, Soltvadkert ad otthont. Rozé borcsaládjának oszlopos tagja a lazacszínű Frittmann Rosé Cuvée. Illatán pirosbogyós gyümölcsök fedezhetőek fel, úgy mint: szamóca, ribizli, málna. A kortyot is ez a vibráló, élénk gyümölcsösség határozza meg, fűszeres zamatokkal kiegészülve. Tartalmas rozé lendületes savakkal, alacsony alkoholtartalommal. Kerek és könnyen szerethető bor. Hideg és meleg előételek méltó megkoronázása.

Liszkay –  Pinot Noir

A Liszkay Borkúria élő megtestesítője a “magyar toszkán” életérzésnek. A pincészet borai hűen tükrözik, hogy a Balaton-felvidéken is lehet kiváló vörösborokat készíteni. Ennek a tézisnek az egyik bizonyítéka a Liszkay Pinot Noir. A nedűben a terroir kiváló adottságainak és a fahordós kezelésnek köszönhetően visszafogott nemes tölgyes, gazdagon érett cseresznyés és kicsit gombás, erdei ízvilág élvezhető. Gazdag, egyedi jellegű, komplex fűszeresség jellemzi. Tartalmas tétel, hosszú lecsengéssel. Az ünnepi menü “nagy vörösbora” és önmagában is méltóképpen megállja a helyét.

Demetervin – Élvezet

Furmint és Hárslevelű házasításából legkíméletesebb módon feldolgozott, késői szüretelésű nedű. Mád legkiválóbb dűlőiről kézzel szedve, melyben az édesség mellett a frissesség és a gyümölcsösség is dominál. A palack magában hordozza mindazon értékeket, amiért Tokaj-Hegyalját nem lehet nem szeretni. “Célunk a világörökségi táj és kultúra fenntartása, a talaj és a rajta alkotó ember – azaz a terroir – pontos kifejezése a borban. A mádi vulkánok a világon egyedülálló karaktert adnak az itteni boroknak. A mi feladatunk ezen adottságok bemutatása: egyensúlyos, boldog szőlőből készíteni bort, természetes és hagyományos módszerekkel, kompromisszumok nélkül, a tökéletességre törekedve.” – vélekedik borairól Demeter Endre.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .