Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRANIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Fókuszban a legjobb pillanatok! – Javában zajlik a Budapest FotóFesztivál

lens-190972_1280_Fotor

Mindannyiunknak vannak értékes, különleges vagy éppen soha vissza nem térő pillanatai, melyeket szeretnénk tárolni – ha máshol nem, az emlékezetünkben. Aki viszont rendelkezik a fotózás tudományához alkalmas tapasztalattal, tudással és persze a megfelelő felszereléssel, az meg is tudja örökíteni ezeket a pillanatokat. Ezeket a csodás momentumokat mutatják meg nekünk a Budapest FotóFesztiválon.

A Budapest FotóFesztivál célja, hogy a rendezvény ideje alatt a főváros pezsgő fotográfiai központtá, tájékozódási ponttá váljon hazai és nemzetközi viszonylatban is, összehozva a fotográfusok és az érdeklődő közönség rétegét. A tavasz amúgy is a megújulásról, a felfrissülésről szól: ezért is szervezték meg a fesztivált éppen most.

A 2017 tavaszán első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest FotóFesztivál két hónapos kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait. Eközben nem csak a fotográfusok alkotásait tekinthetjük meg, változatos programokkal is szórakoztatnak minket a szervezők: workshop-okkal, szakmai eseményekkel, photobook bemutatóval, és még sok érdekességgel.

A FotóFesztiválon a fotóművészek különböző generációi, de elsősorban a fiatal alkotók kapnak lehetőséget műveik kiállítására és a nyilvánosságra. A fesztivál gerincét 2 sztárkiállítás adja, mely ismert magyar és külföldi fotósok munkáiból mutat be válogatást. A Fesztivál központja a főváros szívében található Budapest Projekt Galéria.

Ahhoz, hogy a FotóFesztivál valóban sokszínű legyen és Budapest nem csak hazai, de nemzetközi értelemben véve is „fotófővárossá” válhasson, a központi hazai és központi nemzetközi kiállítás mellett bevonják Budapest múzeumait, galériáit, nemzetközi kulturális intézeteit és a művészeti felsőoktatási intézményeket is.

A Fesztivál fővédnöke Budapest Főváros Önkormányzatának Humán főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra. A nemzetközi színtéren történő megjelenés érdekében csatlakoztak a Photo Europe Network (PHEN), az Európai Fotófesztiválok Hálózatához, amely a legnagyobb európai fesztiválokat tömöríti.

Ha érdekel a fotózás, Te magad is művész vagy ezen a területen, vagy szeretnél gazdagabb lenni számtalan „elkapott pillanattal”, 2017. április 30-ig még ellátogathatsz a Várkert Bazárba, a Műcsarnokba és a többi kiállítási helyszínre!

„A fotográfiában mindig a sokszínűséget szerettem a legjobban, s most a Budapest FotóFesztiválon éppen ezt a gazdagságot és sokféleséget mutathatjuk be.” – Szarka Klára fesztivál kurátora

További információkat a kiállításról, a helyszínekről és a programokról itt találsz.

A FotóFesztivál időpontja: 2017. február 28-tól 2017. április 30-ig

A FotóFesztivál központja: Budapest Projekt Galéria, 1053 Budapest Kossuth Lajos u. 14-16.

Borítóképp forrása: itt.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..