IMG_3257Na ez az a látvány, ami után telefonért kapkodsz...

Ez a sikersztori nagyon közel áll a szívünkhöz – és a gyomrunkhoz is! Az angyalföldi Lomb utcában található Fresh&Grill egy olyan színfolt a kerületben, mely igazán széles skálán nyújt minőségi és egészséges ételeket. Ráadásul kiszállít és ez valljuk be, a város ezen részében nagy kincs! Kitty és Csaba odafigyel minden részletre, mi viszont kíváncsiak voltunk, hogy mennyire! Ezért aztán kérdeztünk, Ők pedig szemrebbenés nélkül válaszoltak nekünk!

A Fresh & Grill elkötelezte magát a minőség mellett!

Mikor nyitott meg a Fresh&Grill? Miért pont a Lomb utcában – nem féltetek, hogy „nem tart majd el a környék lakossága Titeket”?

Az ötlet 2013-ban született meg, ha jól emlékszem, 2014 májusában kapcsoltuk be először a gépet és az első online rendelésnél olyan lázban voltunk mindannyian, mintha földönkívülit láttunk volna. Mivel a Fresh&Grill házhoz szállításra született, két fontos szempontot vettünk figyelembe, ami a XIII. kerület mellett döntött. Egyrészről az, hogy itt nőttem fel és érzelmi szálak, emlékek kötnek a környékhez, másrészt hogy Budapest egyik legsűrűbben lakott területe, rengetegen dolgoznak itt, egyre többen költöztek ide, elképesztő fejlődésen ment keresztül az utóbbi 15 évben.

Mi volt az alapötlet? Elsőre kissé kaotikusnak tűnik a kínálat: mintha mindent egyszerre akartatok volna: hambit, grillételt, rántott kajákat, mexikóit… végül is mi a fő vonal? (Tudjuk: friss és grillételek… na de most komolyan!)

Az alapötletet az akkori kínálat hiánya szülte: egész egyszerűen szerettünk volna legalább EGY olyan házhoz szállítós helyről rendelni ételt, ahonnan megbízható, ízletes, jó minőségű ebédet vagy vacsorát tudunk rendelni, de nem voltunk megelégedve az akkori kínálattal. Éttermünk nyitáskor főképp friss, pácolt húsok, halak, sajtok grillezésére épült, emellett személyes kedvencünket is hozzácsaptuk, ez pedig a quesadilla, amit 4-5 féle változatban árultunk. Az idő múlásával – itt évekre gondolunk – folyamatosan bővítettük étlapunkat, figyelembe véve vendégeink visszajelzéseit, illetve saját elképzeléseinket.

Friss alapanyagok, finom ételek – már a látvány is szemet gyönyörködtető!

Például a hambi is a saját igényeink kielégítésére született meg elsősorban:  a mai napig imádjuk, folyamatosan gondolkozunk új dolgokon, nem utolsó sorban vendégeink örömére. 🙂 Személyesen hajtottuk fel az egyik legjobb péket az országban, aki hozza a friss bucit, a város egyik legjobb hentesét, aki maga neveli és vágja a borjút, amit a burgerbe teszünk. A kérdésedre a válasz: a fő vonal egy megbízható, folyamatosan magas minőség megtartása, bármilyen étel is legyen az nálunk!

Visszatérve a rántott húsokra… Nálatok nem a szimpla cordon bleu és rántott sertésborda a húzóelem a menüsoron… Van még Budapesten szerinted rajtatok kívül bárki, aki ennyiféleképpen tölt meg egy csirkemellet? Kiemelnéd a szerinted legjobb változatokat?

Hála Istennek egyre többen vagyunk a piacon, sok újonnan nyílt étterem, vagy konyha árulja a portékáját kiszállítva is. Mi ennek kifejezetten örülünk, mert így hosszútávon minőségi emelkedésre számítunk – és most az online ételrendelő szólal meg belőlünk -, nem beszélve arról, hogy imádunk versenyezni, ilyenkor 200 %-on pörög mindenki. Személy szerint én a chili szósszal megkent, ropogós pirított hagymával, cheddar sajttal, savanyított jalapeno paprikával töltött csirkét szeretem; brutál finom, kóstoljátok meg, ha szeretitek a csípőset!

Jól néz ki, igaz? Finom is! 😉

Mi az, amit semmiképpen nem akartatok vagy akartok „elkövetni” a vendéglátó szakmában? Szerinted a Fresh&Grill mitől igazán sikeres?

Olcsón nem lehet jót árulni, ezzel minden vendéglátós tisztában van. Talán a legfontosabb a magas minőségű alapanyag kiválasztása: gondolok itt a húsokra, zöldségekre, egyéb hozzávalókra, ezt mindannyian tudjuk, akik járunk vásárolni. Nagyon fontos a mennyiség, hiszen ha valaki ételt rendel, valószínűleg éhes. Legalább ennyire fontos a csapatmunka, az elhivatottság, az alázat és az a „kattantság” a velünk dolgozók részéről is, ami hozzáteszi azt a pluszt, ami megfűszerezi a végeredményt.

Van ám választék! 😉

A laikus szem, ha azt olvassa: „egészséges”, meg „csökkentett zsírtartalom”, majd utána meglátja a hamburgert (aminek Nálatok nem egy-nem kettő verziója létezik) – kicsit összezavarodik. Hogyan jön össze a hambi és mondjuk egy tipikus mexikói kaja az egészséggel?

Megpróbálunk minél kevesebb hozzáadott zsiradékot használni. Nyílván ez egy rántottnál nehezen kivitelezhető úgy, hogy a közízlés határait ne feszegesse, de ha a példánál vagyunk, olyan húsból készítjük, ami nem volt fagyasztva, olyan zsemlemorzsába panírozzuk, ami péktől jön és nem egy „zsemlemorzsának látszó valami”, hanem valóban az. A tortillát frissen készítik és hozzák, adalékmentesek, nem egy tartósított, előrecsomagolt termék, ebből készítjük a quesadillákat, wrap-okat. A burgerek nem éppen diétásak, mert egy jó buci tele van szénhidráttal, de ez még nem jelenti azt, hogy egészségtelen. Friss borjúhúsból van, ami minimális zsírt tartalmaz, cheddar sajtot használunk, friss zöldségeket, „igazi bacon”-t. Apróságok, de talán mindig ezeken múlik.

Mexikói lazacos wrap a Fresh & Grillből

Mit gondoltok a legnehezebbnek a saját étterem üzemeltetése során?

Egyértelműen saját magunkat. 🙂 Borzasztó magasan van a léc magunkkal szemben és nem tudjuk nem ezt a fajta hozzáállást elvárni a környezetünkkel szemben, ezzel sokat küzdünk. Picit nehezíti a manapság “puffogtatott” munkaerőhiány a mi életünket is, de optimistán dolgozunk háromszor annyit, mint 2 éve. 🙂 Nehéz elfogadni, igazából nem is tudjuk megérteni, hogy a mai X, Y, vagy Z generáció milyen hatással lesz a Földre, de a mi munkánkat egyelőre nem tudjuk rájuk alapozni.

A házhoz szállítás tekintetében eléggé jók vagytok: minden nap 23:00-ig van rendelésfelvétel – mennyire nehéz a megbízható és magas minőséget tartani az étterem ajtaján kívül? Gondolok itt például az időfaktorra.

Természetesen a becsomagolt és kiszállított ételek minősége percről percre csökken. Sok olyan fortély van ami frissen és melegen tart, de a legfontosabb, hogy a konyhánkból kijövő étel minél gyorsabban a vendég asztalán kössön ki. Azt hiszem, itt ki kell emelnem azokat a srácokat csapatunkból, akik esőben, hóban ülnek a motoron és azon dolgoznak, hogy ez így legyen.

Így kell kinéznie egy igazán finoman elkészített csirkemellnek

Ez mindig is foglalkoztatott: ha beültök más éttermekbe, elemzitek az ételeket? Mennyire vagy kritikus másokkal szemben? És magatokkal szemben?

Kritikusak vagyunk természetesen, talán a konyhában és konyha mellett eltöltött idő tett azzá. Ezzel párhuzamosan inkább nagyfokú kíváncsiság található részünkről! Nyitott szemmel járunk a világban, figyeljük a praktikákat, trükköket, újdonságokat, amiket be tudunk forgatni a Fresh&Grill-be is. Magunkkal szemben mennyire vagyunk kritikusak?  Szerinted? 🙂 Fazekastól megy a kukába, ha nem jó!

Így pedig egy igazán finoman elkészített lazacfilének

Hogyan kezelitek a problémás vendéget? Igaz a mondás, miszerint „mindig a vendégnek van igaza”?

Szerencsére nagyon kevés reklamációnk van, persze mindig lesznek olyan vendégek, akiknek semmi sem jó, de nekik nem is lesz – ezek a típusú reklamációk nem gondolom, hogy az ételről szólnak. Emberből vagyunk, szóval mi is hibázunk, olyankor sok-sok elnézés kérés közepette próbáljuk kijavítani mielőbb, szerintem ennek így kell működnie az összes területen, nem csak a vendéglátásban.

Cím: Forgách utca 9/b., Budapest, XIII. kerület
Nyitva tartás: Hétfőtől Péntekig 10:00 – 23:30, Szombat – Vasárnap 11:00 – 23:30
Rendelésfelvétel: +36 20 377 0704; +36 1 450 1365
WEB
Facebook

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2017/2018 téli számában is!

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .