FLYERZ REVIEW

Gamerek és Kockák, ide figyeljetek! – Itt van a Ti játékbunkeretek! Vár Titeket a Videojáték Múzeum!

freegameempirecom1

Miért van az, hogy még csak 32 éves vagyok, de máris nagyon öregnek érzem magam? 🙂 Valószínűleg azért mert olyan múzeumok nyitnak meg, melyekben az én játékmackóm és pöttyös bögrém a retro-gyűjteménybe tartozik. Ugyanez vonatkozik a számítógépes játékokra is: a tinikorszakomban nagyon menőnek hitt játékok ma már elavultnak számítanak – bizonyíték erre a 2016-ban nyílt Interaktív Videojáték Múzeum is.

Manapság annyira magas az általános ingerküszöb, hogy az embert a legújabb, legtechnikásabb és legszebb, legvalósághűbb grafikával megáldott játékok sem hatják meg. Emlékszem amikor „még gyerek voltam” (jó-jó, nem volt ez rég és néha még most is úgy viselkedem), az álmok és karácsonyi ajándékok netovábbja volt a Pentium 3-as számítógép. Amikor helyette egy P4-et kaptunk közösen a nővéremmel, akkor három évre előre minden jót megígértünk cserébe, annyira boldogok voltunk. A hozzá tartozó bónuszt, a betárcsázós internetet már nem is tudtuk meghálálni eléggé.

Fenti csodán – a Pentium 4-esen – futottak zökkenőmentesen az akkori kegyetlenül szuper játékok: emlékeztek még a „Prehistorik” ősemberes sorozatra? Vagy a lifttel ősembereket szállítgatós „UGH!” nevű játékra? Arról már nem is beszélek, hogy a „Super Mario” milyen ősidőkre tekint vissza (most elkezdted dúdolni az intro-t, ugye? 🙂 ) vagy, hogy a „Prince of Persia” első részei gyakorlatilag pixel-alakokból álltak. És mi ezt rettentően élveztük. Ez volt az akkori csúcs. Öregek vagyunk, na.

Éljen a Super Mario! /www.nintendonews.com/

Sokszor nosztalgikus hangulatban emlékezünk vissza ezekre a „régmúlt” időkre, igaz? A jó hír az, hogy mostantól nem csak merengeni tudunk ezeken a jó kis játékokon, hanem újra kipróbálhatjuk (sőt, meg is vehetjük!) őket ha akarjuk. Hogy hol tehetjük meg mindezt? A Liszt Ferenc téren, ahol is 2016 novemberében megnyílt Budapest első és egyetlen Interaktív Videojáték Múzeuma.

UGH! – amivel képesek voltunk délutánokat átliftezni /www.youtube.com/

Az igazi kockák és a számítógépes játékok rajongói a Konzol Múzeumban egyébként nem csak a régi darabokat, hanem a legújabbakat is megnézhetik, kipróbálhatják. A shop-ban is érdemes körülnézni, nem fogjátok megbánni – régi kincsekre lelhettek itt!

A múzeum Facebook oldalán érdemes lecsekkolni az értékeléseket, mert sok minden kiderül belőlük: többek között van aki azt írja, hogy a helynek szerepelnie kellene az Airbnb-n, illetve a múzeum maga az „Underground Mennyország”. Sokan írtak elérzékenyült, nosztalgikus pillanataikról, mely pillanatok közel 5-6 órán át tartottak és hiába a gyereket vitték el „retr-okítani”, a végén ők játszottak a legelmélyültebben imádott régi játékaikkal. X-boxon, és Commodore 64-en. Magas ingerküszöb? Ugyan már – a Konzol Múzeumban ezt felejtsd el. Esélyes, hogy a megvalósítás során az alagsori bunkerbe beépítettek egy fekete lyukat is, ami aztán konkrétan beszippantja az arra – tudatosan – járókat. 🙂

Remek családi programnak néz ki a dolog, de szerintem simán megállja a helyét egy unalmas délutánon is, ha elég „geek” vagy és nem tudod, mit csinálj. Ha már a külföldiek is észrevették a helyet, akkor semmiképp nem lehet időpocsékolás.

Ha tehát esik az eső, vagy csak simán kíváncsivá tettünk, akkor irány az Interaktív Videojáték Múzeum!

Cím: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 1.

Nyitva tartás:
Hétköznap: 12:00 – 22:00
Szombaton: 12:00 – 22:00
Vasárnap: 12:00 – 20:00

Belépő: 2500.- Ft/fő

A borítókép forrását itt találod.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .