Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

A Gellért Szállóban debütál a Kelemen Kabátban új dala

kelemen_kabatban_gellert

Hamarosan új lemezzel rukkol elő a hazai pop szcéna talán legtalányosabb nevű sikerzenekara, a Kelemen Kabátban. Az új hanganyag egyik slágervárományos dalát azonban a hivatalos megjelenés előtt majd’ két héttel – élőben először – a patinás Gellért Szálló falai között hallhatjuk november 12-én, a Márton napi Borfesztiválon.

Új borok mellé vadonatúj zenét is kínál a Gellért Szálló Márton napi Borfesztiválja. Az izgalmas kulináris kavalkád ezúttal egy lemez premier előtti élő dalpremiert is a színpadra hívott. A Kelemen Kabátban formáció november 12-én lép fel a gasztrobulin, ahol a november végén megjelenő Felkel A Város című korongjáról először hallhatjuk a címadó dalt a többi, már ismert slágerrel körítve. “A dal a hajnali pillanatok különleges hangulatán keresztül mutatja be az élet meghatározó aspektusait, zeneileg modern, elektronikus formában” – mesélik az alkotók. Elő bemutató tehát Gellértben, addig is itt a szöveg ízelítőnek: 

“Felkel a város – felkel Jancsi, a mekis dolgozó
Felkel a főnök – fekszik a művész, fekszik a naplopó
Bármi lehet még – a mai nap bármi lehet belőled
Az életed egy nap – cselekedd a jót, szeresd a szépet.”

Előzetes: 

Zene: Horváth Gáspár (JumoDaddy)
Szöveg: Horváth Boldi

VI. Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termeit, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

marton-napi-borfesztival

Az idei évben fordulóponthoz érkezett a Gellért Szálló méltán közismert borfesztiválja, hiszen névadója születésének 1700. évfordulója tiszteletére Szent Márton-emlékévet ünneplünk 2016-ban. Ennek apropóján pedig a Szent Gellértről elnevezett szálloda hagyományos, és immár négy naposra nőtt VI. Márton napi Borfesztiválja a gasztronómia és művészetek számos szentjét is megidézi.

„Rendezvényeinken mindig új és újabb tematikára építjük fel a programokat, ezúttal azonban minden eddiginél különlegesebb élményben lesz része vendégeinknek” – meséli Fekete Marcell, a Danubius Hotel Gellért éttermi igazgatója, „s külön öröm, hogy ehhez sikerült megnyerni a hazai gasztro-szcéna legemblematikusabb alakjait, s ezzel a rendkívül erős szakmai összefogással egy koncentrált, minőségi élményt tudunk nyújtani a látogatóinknak” – tette hozzá a gasztro-szakember, a rendezvény főszervezője.

Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként 20 kézműves sört kóstolhatunk a Gellért Sörözőben sörkorcsolyák kíséretében. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A gasztro kiállítók között ott lesz a Steamboo, a Bükki Sajt és a mára már fogalommá vált Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel egy bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetünk részt, bebarangolva a szálloda jeles lakosztályait, ahol egykor államelnökök, filmsztárok, művészek laktak.

Az idei borfesztivál kortárs művészeti kiállítással, Vajda Pierre által moderált sajtkurzussal és egy szenzációs borvacsorával is kecsegtet, melynek háziasszonyai Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter, a főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői lesznek, többek között a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti és a Gellért Söröző részvételével.

Pénteken és szombaton megnyílik a Gellértben az egyedülálló Lakosztályétterem, és a Dunára néző panorámás luxuslakosztály kiváló keretet ad majd a Michelin csillagos séf, Pesti István Dom Perignon és fekete szarvasgomba elképzelésének.

Mindkét nap lesz After Party is, ahol fellép a Compact Disco és a Kelemen Kabátban, és slágereink mellet, egy-egy csak erre az alkalomra írt dalt is eljátszanak. Az After party alatt az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár várja a vendégeket.

Vasárnap valóban rendhagyó Sunday Brunch ad méltó zárást az idei VI. Márton napi Borfesztiválnak a Gellértben, ahol Budapest legjobb Sunday brunch éttermei, így a Paris Budapest, az Araz, a Hilton, a Gundel, a Manna Étterem és a Panoráma Étterem képviselteti magát, sőt a Gellért Sörözőben ott lesznek Budapest legjobb kifőzdéi is.

S hogy a szentekről részletesen is megemlékezzünk: velünk lesz a szállodában Szent Gellért, mint Budapest és a szálloda védőszentje, Szent Márton, mint az újbor bírája, a ló és lúdtartók, szőlőtermelők védőszentje. Ott lesz Szent Vencel, mint a cseh sör védőszentje, Római Szent Lőrinc, mint a szakácsok védőszentje, Szent Márta, mint a szolgálók, háziasszonyok, szakácsok, pincérek, pincérnők védőszentje, Szent Vince, mint a szőlőművesek védőszentje, Kildare-i Szent Brigit, mint az érlelt sajtok védőszentje, Szent Cecília, mint a zene és zenészek védőszentje és Szent Lukács, mint a képzőművészek védőszentje is. Mindezek után elmondhatjuk, a Gellért ismét szenzációs programsorozattal vár bennünket a VI. Márton napi Borfesztiválon, november 10. és 13. között.

JEGYEK

Sörre bor mindenkor: 3.990 Ft
2016. november 10. 18:00
Tartalma: 1 fő részére korlátlan sörkóstolás a Gellért Sörözőben, 3 sörkorcsolya, belépő a sörkurzusra 19:00-tól

Fesztiváljegy péntek: 5.990 Ft
Fesztiváljegy szombat: 6.990 Ft
Tartalma: 1 fő részére egynapos belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás

Fesztiválbérlet: 8.990 Ft
2016. november 11. és 12.
Tartalma: 1 fő részére kétnapos belépő a fesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás

Borvacsora a Gellért Sörözőben: 14.990 Ft
2016. november 11. vagy 12. 19:00
Tartalma: 1 fő részére 5-fogásos borvacsora, belépő a borfesztiválra és az after partyra, 1 db kóstolópohár, korlátlan bor- és pálinkakóstolás

TOVÁBBI JEGYEK, BORÁSZATOK ÉS MENÜSOROK: www.borfesztivalgellert.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..