Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Gender Racing Team – Fiatalok formulában

Screen Shot 2019-10-18 at 11.08.29

Az autóversenyzés öt perccel az után született, hogy elkészült a második autó.” – Henry Ford

Az autósport gyorsasági szakága, annak különböző kategóriái a sportág legrégebbi legtradicionálisabb ágai. Ezen belül is az együléses nyitott, úgynevezett monoposto versenyautók mindig is a sportág legrangosabb kategóriáit adták! Ilyen például a legismertebb kategória, az autósportok királya a Forma-Már hosszú évtizedek óta különböző Formula autós kategóriák különböző nemzeti és nemzetközi versenysorozatai adják az autósport legkomolyabb utánpótlását, a legnagyobb, legismertebb, legnépszerűbb bajnokokat, akik a világ legismertebb sportolói között is mindig ott vannak!

A bajnokságról:

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Autós Gyorsasági Bajnokság futamai egy versenyszezonban hat-hét versenyhétvége keretén belül tizennégy versenyfutamon zajlanak többnyire az FIA CEZ rendezvények részeként. A futamok színvonalas helyszíneken az F1 Magyar Nagydíjnak is otthont adó Hungaroringen, a Slovakiaringen, a Csehországi BRNOban és az osztrák Red Bull Ringen kerülnek megrendezésre.

A versenyautókról:

Formula Renault 2000

A Formula Renault 2000-esek, négyhengeres 2000 cm3 motorral, hatsebességes szekvenciális váltóval vannak szerelve. A bő 200 lóerős motorteljesítményhez a 480 kg súlya kiemelkedő menetteljesítményekhez segíti. Ez a típus a jó konstrukciónak köszönhetően nagyon népszerűek a csapatok körében. Ilyen típusú autókat használt és használ számos olyan nemzetközi versenysorozat melyből a jelenlegi Forma 1 -es világbajnokok és sikeres versenyzők is elkezdték pályafutásukat!

2019-ben a csapat új versenygépekkel bővül, egy 1600 cm3 es Formula Renault-val és az FIA CEZ Bajnokság csúcskategóriájának számító F3-as kategóriája, egy Dallara F317-es versenyautó „személyében”.

A csapatvezetőről:

Nyilvánvaló, hogy egyetlen sikeres csapat sem nélkülözheti az elkötelezett kitartó vezetőket, akik mindig próbálják a lehető legjobban irányítani a csapat tevékenységét a lehető legjobb eredmények elérése érdekében. A Gender Racing ebben a tekintetben egy igazi komoly sportemberre épül, aki a korábbi aktív sportolói, pályafutása során megszerzett tapasztalataiból is mindig sokat merít a csapat sikeres működtetésének érdekében. Gender Tamás már tizenöt éve aktív szereplője az autósport világának. Kiemelten fontosnak tartja, hogy csapata elsősorban a sport utánpótlás nevelésében végezzen kiemelkedő szakmai munkát, melyet a korábbi években elért bajnoki címek és egyéb sportszakmai elismerések is fémjeleznek.

A csapatról:

A Gender Racing Team közel tíz éve tagja a magyar Forma autós mezőnynek a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Autós Gyorsasági Bajnokságában, valamint az FIA CEZ (a Nemzetközi Autósport Szövetség Közép Európai Zóna Kupa) mezőnyének. Kiemelten fontosnak tartja a versenyzők magas szintű, mindig egységes, egyenlően profi kiszolgálását, így a csapatsorrend fogalma nem ismert az alakulatnál. A hangulat mindig családias és barátságos, a szerelők és minden csapattag részéről a maximális odaadás, a legjobb eredmény elérése iránti elkötelezettség teljesen természetes. A csapat egyik legfőbb célja a fiatal tehetségek felkutatása, mint a versenyzők, mint az autósporthoz kötődő fiatal szakemberek, mérnökök, szerelők körében! Így mindig a lehető legprofibb humánerőforrással törekszik a legjobb eredmények bajnoki címek elérése és természetesen a támogatók és partnerek teljes körű, színvonalas kiszolgálása.

A Gender Racing csapata még csak közel egy évtizedes önálló szakmai múltja ellenére nagyszerű eredményekkel, számos bajnoki címmel és dobogós helyezéssel büszkélkedhet, 2018-ban és 2019-ben is a legeredményesebb hazai formula autós csapat volt.

Az idei versenyévadban három fiatal tehetség gyűjtögeti a győzelmeket és a bajnoki pontokat, akik három bajnoki címre is várományosak az év végi elszámolásnál. A tavalyi MNASZ Formula Renault Kupa bajnoka és 2018-ban a sportágban az év újonca Hefler Róbert nemrég Brnóban biztosította be az FIA CEZ Formula Renault Kupa bajnoki címét és várományosa az MNASZ Formula Autós abszolút bajnoki címének is. Az év elején bővült nemzetközivé a csapat a sokszoros szlovák gokart bajnok Szabó Nikolas személyével, aki első formula autós szezonjában megállíthatatlanul menetel az MNASZ Formula Renault Kupa bajnoki címe felé. A GRT büszkélkedhet a Kelet-Európai mezőny legifjabb formula autós versenyzőjével is Szomszéd Lajos Balázs személyében. A még mindössze csak tizenöt éves egri fiatalember az idén váltott formulaautóra és már több futamgyőzelemmel és dobogós helyezéssel bizonyította, hogy van mit keresnie ebben a kategóriában.

A Gender Racing Team középtávú céljai között szerepel, hogy a csapat hamarosan az országos és az FIA CEZ bajnokság mellett még rangosabb nemzetközi sorozatokban is megméresse magát. Izgalmas kihívás lenne például az első magyar versenyzőt eljuttatni a rohamosan fejlődő Formula E versenysorozat mezőnyébe.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..