FLYERZ REVIEW

A gyöngyhajú lány balladája – a musicalek alfája és omegája

fb_Fotor

Hányszor dudorásztuk – és dúdoljuk máig – a Gyöngyhajú lányt, amikor hallottuk vagy halljuk a rádióban…?! Örökzöld dal ez, az Omega slágerei sosem mennek ki a divatból. Legalábbis reméljük. Erre most ráerősít az ExperiDance is, megnézhetjük a musicalek alfáját és omegáját: a Gyöngyhajú lány balladáját. Feltéve, hogy kapunk rá jegyet.

www.jegy.hu

A legelső – és sajnos ez idáig egyetlen – ExperiDance előadás amit láttam, az Ezeregyév volt. Akkor még gyerekcipőben járt a társulat, azóta viszont már felépült a RAM Colosseum a XIII. kerületben és sorra jönnek ki az állítólag zseniálisabbnál zseniálisabb darabok Román Sándor világhírű tánctársulatának közreműködésével. Mégsem sikerült eljutnom több „táncos mulatságra”, pedig lenne mire elmenni.

A 2000-ben alakult ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás, és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése. Nem csak hazánkban, hanem az egész világon. Román Sándor koncepciója szerint a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és modern irányzatokkal ötvözik, ezzel teszik felejthetetlenné és karakteressé stílusukat. Olyannyira, hogy ma már a „tánckultúra utazó nagyköveteiként” emlegetik őket.

Az ExperiDance tánckarának tagjai egytől egyig magasan képzett hivatásos táncosok, akik a hagyományos tánc gyökereit nem feledve a legkorszerűbb koreográfiákat valósítják meg az előadások során.

A Gyöngyhajú lány balladája mese, felnőtteknek. Mert mi is vágyunk a tündérmesékre, csak más csomagolásban. A musical egy lány felnőtté válásáról és első nagy szerelmi csalódásáról szól – közben pedig elrepít minket a Balaton partjára és számos mitikus legendát tár elénk.

Ha voltál szerelmes, csalódtál már igazán nagyot és vágtál ismét bele egy új kalandba, akkor ez a Te musicaled – a színpadon 24 remek táncos, 5 musical énekes és 21 Omega sláger biztosítja a sikert. Többek között Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám és R. Kárpáti Péter énekel el olyan dalokat, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány.

Részlet a látványos musicalből /www.veszpremarena.hu/

2017. március 10-én Budapesthez legközelebb Szigetszentmiklóson, a Városi Sportcsarnokban láthatod a musicalek alfáját és omegáját – de ha erre nem jutnál el, később az ország távolabbi pontjaira is érdemes elutaznod érte.

Időpont: 2017. március 10., péntek 19.00

Helyszín: Szebeni utca 81., Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok

További információ és jegyvásárlás itt.

Borítókép forrása: ExperiDance Facebook

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .