SDXC_II_U3-AMB-102-08

Az ADATA neve ismerősen csenghet azoknak, akik számítógépeket építenek össze, mivel a gyártó az SSD-k és memóriák piacán már régi játékosnak számít. Páran talán ismeritek a fényképezőgépekbe és akciókamerákba helyezhető SD és microSD kártyákról egyaránt, azonban a cég idáig nem a csúcskategóriáról, hanem a hétköznapi felhasználásra szánt modelljeiről volt ismert.

A Premier One megérkezésével azonban ez a helyzet nagyban változott, ez az első olyan kártyája a gyártónak, ami kifejezetten nagy teljesítményű fényképezőgépekbe szánt.

Mi a Premier One SDXC UHS-II 128 GB-os változatát próbáltuk ki egy Olympus OM-D E-M1 Mark II-vel. Ez a fényképező az egyik leggyorsabb gép jelenleg a piacon a fotózás terén, valamint videózásnál is 4K-ban rögzíti a felvételeket, így abszolút alkalmas volt az SD kártya tesztelésére.

Természetesen túl nagy meglepetést nem okozott egyik teszteszköz sem, az ADATA Premier One teljesen jól hozta a gyártó által a weboldalon szerepeltetett sebességi mutatókat. Igazából nem is erre voltunk kíváncsiak, hanem főként arra, hogy amikor egyszerre nagyobb mennyiségű adatot kell felírni egy SD memóriára, általában a fényképezők vagy kamerák hibázni szoktak, illetve rosszul írnak fel pár bitet, ebből adódóan hulladék képek is lesznek. Az ADATA esetében azonban nem tapasztaltunk ilyet a több, mint 10.000 kép elkészítése során. Ugyancsak hasonló eredménnyel zárult videókészítési projektünk is, ráadásul a laptopok beépített SD olvasójával pillanatok alatt tudtuk lementeni a készített anyagokat.

 

Sajnos a kártya tartósságát nem tudtuk tesztelni, tehát, hogy ezt a kimagasló eredményt meddig tudja hozni, azonban mind minőségét, mind pedig árát tekintve, kifejezetten jó választás drága versenytársaival szemben.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .