Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRA

Győzz vagy tanulj! – De leginkább tedd mind a kettőt!

2INofpv_Fotor

Az elmúlt pár alkalommal több csajos regénnyel kedveztem a lányoknak, most jöjjön egy férfiasabb téma: egy kis sport, küzdelem, győzelem, és az út, mely addig vezet. Erről szól John Kavanagh könyve: a Győzz vagy tanulj! – Közös utunk az MMA világában Conor McGregorral.

John Kavanagh: ő az az edző, akinek tehetségét egy igazi bajnok győzelme igazolja. Mégpedig a “Notórius” Conor McGregoré, az ír származású fenegyereké. A pehely-és könnyűsúlyban világbajnoki címet szerzett MMA-s ma már a világ egyik legismertebb sportolója; egymilliárd forintért száll ketrecbe, és felkerült a világ legjobban kereső sportolóinak százas listájára… Szórakoztató stílusával, hipszter külsejével igazi médiasztár lett, és arra készül, hogy meccseivel futballstadionokat tölt majd meg…

John Kavanagh egy Írországban található, 2001-ben nyitott edzőterem alapítója. A teremre, és John Kavanagh-ra hamarosan többen is felfigyeltek, többek között Matt Thornton is: így vált a hely a Straight Blast Gym International (SBGi), a világszerte 35 edzőtermet hálózatba fogó szervezet tagjává. A Straight Blast Gym írországi tagja az MMA (Mixed Martial Arts) akadémiájaként számos UFC (Ultimate Fighting Championship) győztest taníttatott ki.

Conor McGregor edzője elképesztő történetet mesél el a sikerhez vezető hosszú útról, a világ legdinamikusabban fejlődő sportjában. A Dublinban nevelkedett John Kavanagh vékonydongájú kölyök volt: tipikus példája annak, akit az iskolában rendszeresen péppé vertek és kínoztak a társai. Egyszer tinédzserként nagyon összeverték az utcán, mert megpróbált egy járókelő védelmére kelni – ekkor döntött úgy, hogy nem lesz többé vesztes, megtanulja megvédeni magát. Nem sokkal később már sportolókat edzett egy apró pajtában, és megszervezte Írország első kevert harcművészeti rendezvényeit. Aztán egy napon egy pimasz kölyök sétált be az edzőtermébe. Conor McGregornak hívták…

Ebben a könyvben John Kavanagh két lenyűgöző élettörténetet mesél el: a sajátját és McGregorét, miközben végigköveti az MMA robbanásszerű elterjedését az egész világon.

Kavanagh a “Győzz vagy tanulj!” mottót a zászlajára tűzve már nemcsak a világ egyik legelismertebb trénere, hanem képviselője egy eszmének, amelynek lényege a kitartás. és a pozitív világszemlélet. Mert miközben ott állt az egész világ csodálatát kivívó McGregor mellett a legnehezebb pillanatokban és legnagyobb diadalok perceiben is, megtanulta, mit jelent a becsvágy, a fegyelem, a csalódás – mit jelent beteljesíteni valakinek az álmait.

? #johnkavanagh #conormcgregor #gyozzvagytanulj #book?

? (@mzsattila) által megosztott bejegyzés,

A történet mindenkinek szól, aki magáénak érzi a küzdelmet bármilyen formájában is. Mert a földről mindig fel kell állni, még ha kapod a pofonokat, akkor is. A kitűzött célért újra és újra küzdeni kell, mert csak így válhat belőlünk igazi győztes!

A könyvről további információt itt találsz.

 

Borítókép forrása: itt.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..