MOTORSPORTSPORT

Gyula már rajtra készen – Hamarosan folytatódik a tereprali bajnokság

Zapletal

Nincs megállás, a CEZ/MNASZ/I.O.B.C. sorozat száguld tovább, a következő megálló június elején lesz Gyulán. A közkedvelt fürdővárosban komoly hagyománya van a terepralinak, a sportág legjobbjai ilyenkor beköltöznek a főtér melletti utcákba, ahol a fanatikusok testközelből találkozhatnak a versenygépekkel és a pilótákkal is. A szervező Merkovics Viktort faggattuk a soron következő versenyről!

Hogy áll a gyulai verseny szervezése, mekkora nevezői létszámra számíthatunk? Milyenek a visszajelzések?

Az esemény rendezésében az ismert terepmotoros, Horváth Lajos sportegyesülete, a Laller Racing SE is részt vesz. Minden rendben halad, ugyanakkor nevezői létszámot illetően még nem tudok végleges adatot mondani – a motoros mezőny mértéke, ami még igazából kérdéses. A visszacsatolás jó, annak ellenére, hogy a versennyel egy időben lengyel bajnoki futam van. Erős side by side bázissal és körülbelül harminc biztos indulóval számolhatunk.

A bizonytalan időjárás okozott szervezési nehézségeket, vagy minden gördülékenyen ment?

Minden gördülékenyen ment, csak a versenyzők tartanak a szokatlanul szeszélyes időjárástól. Viccesen azt mondanám, hogy rajtam, rajtunk nem fog múlni, megrendeltem a jó időt. Reméljük meg is érkezik! Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor nem kell aggódniuk, száraz idő és kánikula várható.

Mekkora megmérettetés, milyen távok várnak a versenyzőkre?

Próbáltuk a szurkolók szemének is kedvezően alakítani a hétvégét, és örömmel jelentem, hogy ez sikerült is, így egy-két egymáshoz közeli nézői ponttal könnyedén végigkövethető lesz a verseny.

Pénteken 4, szombaton 285, vasárnapra pedig 272 lesz a penzum, azaz össztávra több mint 500 kilométert kell teljesíteni a résztvevőknek. Azt gondolom, egy jó kis kihívás elé nézünk, ahol mindenki megtalálja majd a játszótársait, és kellemesen el fog fáradni a végére!

Esetleg te magad is rajthoz állsz majd?

Természetesen, szigorúan. Már alig várom, hogy a kamionos mezőnyt erősítsem! (nevet)

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Fotók: Riverside Baja

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .