GASZTRO

Ha elbújnál a világ elől – KisVilla, a nyugalom gyönyörű szigete

Screen Shot 2019-10-17 at 12.19.43

Képzeljünk el egy helyet, ahova belépve otthonos hangulat fogad, de mégis úgy érezzük magunkat, mintha egy másik világba csöppennénk – egy kellemes, harmonikus, nyugodt kis világba… Nos, ez a KisVilla Biatorbágyon, ami már hat éve kápráztatja el az odalátogatókat. A különleges közösségi tér – ahogyan Kutfej Krisztina, tulajdonos fogalmazott – egy beltéri kávézóval kiegészült kávézóból és egy gyönyörű, zegzugos, amolyan ”világ elől elbújós” kertből áll.

Ami a KisVillát leginkább kiemeli az átlagos kávézók/rendezvényhelyszínek sorából az, hogy nagyon erősen helyi értékekre építenek – mind az árukínálat, mind az egyéb szolgáltatások terén. Gondolunk itt még magára a személyzetre is, akiket maximális mértékben támogatnak és engedik Őket szárnyalni. Emellett többnyire a Zsámbéki-medencében működő termelőktől vásárolják termékeiket és a környezettudatosság jegyében igyekeznek kerülni a műanyag szemét termelését.

A környezet kímélése mellett, az egészség is fontos értéket képvisel számukra, egy kis kedvcsinálóként a lehetőségek töredéke is igencsak meggyőző: helyben készült sütemények, péktermékek, kézműves sörök, etyeki bor, 20 féle házi szörp, kézműves kávé. A választék nagyon sokrétű, akár a vegánok vagy a gluténmentes étrendet követők is nyugodtan lakmározhatnak. Ehhez a koncepcióhoz illeszkedik a kézműves boltjuk is, ami alkotók, művészek, ügyeskezű anyukák munkáival van tele – a lekvártól elkezdve, a párnákon át, az organikus testápolószerekig minden megtalálható. Az egyetlen fontos szempont, hogy mikrokörnyezetük értékeit mutassák be és támogassák a helyi vállalkozókat. 

Ráadásul rendezvényhelyszínként is tökéletesen funkcionál, legyen szó akár esküvőről, szülinapról, keresztelőről, kiállításról, workshopról, koncertről, borkóstolóról vagy céges rendezvényről – a kinti részt maximum 50-60 főnek, a bentit pedig max 30 főnek ajánlják.

Ezen a kis csoda helyen mindenki otthon érezheti magát, a személyzetnek mindig van ideje a vendéggel beszélgetni, sőt szívesen teszik – egy pillanat alatt a KisVilla inspiráló és egyedi varázsa alá kerülünk.

Kisvilla

Biatorbágy, Szabadság út 74.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .