Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTROPROGRAMAJÁNLÓ

Ha legközelebb kocsmatúrára indulsz, ezt a helyet semmiképpen ne hagyd ki!

dsc_1021Gergő és barátai

Budapest utcáin sétálva mindig rá kell jönnöm, hogy annyira sok fantasztikus hely van még, amit nem ismerek! Ha a fővárosi partinegyed rendszeres látogatói vagyunk, hajlamosak lehetünk azt gondolni, már kívülről fújjuk az összes bárt, és ekkor egyszer csak annyi történik, hogy pár számmal a megszokott háromszögön túl sétálunk és egy olyan helyen találjuk magunkat, ami rendkívül barátságos árakkal, kedves személyzettel és dizájnos belső térrel rendelkezik. Ekkor lestem meg jobban magamnak a Király utca 45. alatt található CoolTour IV-et.

dsc_0848

Merthogy négy CoolTour van városszerte, de mindegyik más tematika köré építette fel magát: az első CoolTour falát – melyet a Nagymező utcában találunk – sportolók képei, poszterei borítják. Igazi sportfanatikusokat gyűjtő hely ez. A második CoolTour, ami a Király és az Asbóth utca találkozásánál vert tanyát, a művészet és a magyarság témáját dolgozza fel rendkívül ötletes formában. A CoolTour III. Budán, a Lövőház utcában a fesztiválok hangulatát eleveníti fel, a negyedik, ami szintén a Király utcában, amolyan középtájt található, pedig önmagát is kissé vegyesen definiálja, de szerencsére nagyon jól áll neki. Az alap viszont, a CoolTour Bárok közös ismertetőjegyei – az igényes, trendi kialakítás, az alacsony italárak, a kedves pincérek és a sok sportközvetítés – már messziről hívogatnak mindegyik helyen.

dsc_0992

Álljunk meg itt egy pillanatra, mert tudom, hogy nagyon sokan, sok helyen állítják magukról, hogy mennyire jó áron kínálják ételeiket és italaikat. De attól valószínűleg te is lemész hídba, ha meglátod, hogy a Király utcában félezer jómagyar forintért rendelheted a Jack Daniel’s-t. Naugye. …és ki ne indulna be péntek este egy olyan Cuba Libre akcióra, amikor 1199 Ft-ért kaphatsz 2 koktélt! Melegíthetünk náluk az éjszakai bulizásra, de akár ott is felejthetjük magunkat egészen hajnalig, mindkét esetben jó helyszínt választottunk.

A tulajdonos: Gáspár Gergely
A tulajdonos: Gáspár Gergely

Minderre a magyarázat pedig igencsak egyszerű. A CoolTour ötletgazdája és tulajdonosa mondhatni hasonló cipőben járt anno, mint azon fiatalok ezrei, akik ma egy átmulatott éjszaka reményében indulnak neki Budapestnek, szeretnék elereszteni a gyeplőt, és normális árak mellett egész este kitartóan fogyasztani, amíg talpukon állnak.

Gáspár Gergely egyből a főiskolás évei lezárultával, 2009-ben, a legkeményebb gazdasági válság és recesszió kellős közepén nyitotta meg az első CoolTour-t. Ennek egyetlen oka volt: szeretett volna végre olyan helyen bulizni, ahonnan nem tessékelik ki, ha kicsit erősebben sikerül az este a tervezettnél (megtörtént eset alapján). Gergely és barátai ugyanis olyannyira szerettek mulatni, hogy az akkor még Nagymező utca környékére csoportosuló bulinegyedből minden egységből kitiltották őket, így a társaság már nem tudott hova menni, ha szórakozáshoz támadt kedve. Ekkor döntött úgy, lépni kell, ital kell az emberek kezébe, méghozzá úgy, ahogy azt ők igénylik. A család megtámogatta az elképzelést, meg is nyílt az első CoolTour a Nagymező utcában, és a kicsiny, de annál emlékezetesebb hely óta már négy másik, sokkal szebb-jobb-ötletesebb CoolTour nyílt.

Gergő és barátai
Gergely és barátai

Bár Gergelyék azóta már csak ritkán járnak valamelyik CoolTour-ba szórakozni (nem szeretne a saját kollégáival kiszúrni), az árakat azóta is tartják – törzsközönségük legnagyobb örömére -, folyamatos akciókkal kedveskednek, és hisznek a klasszikusan értelmezett ‘vendég-látás’ már-már művészi pátoszokra emelt fogalmában. A velük dolgozó kollégák mindegyike rendkívül kedves, mosolygós, látszik rajtuk, hogy szeretik szakmájukat és a vendégeket. Hiszen a jó vendéglátósnak alap, hogy a vendég az első – sokan tanulhatnának tőlük.

Egy szónak is száz a vége, ha még nem indultál Budapesten cool tour-ára, akkor itt az ideje, hogy megtedd! Négy helyen is várnak, ebből két helyen vadonatúj tex-mex bárkonyhával, amit természetesen mi is teszteltünk!

dsc_0918
Csak egy kis teaser…

Menüajánlatuk a Street Food Éjszakáján (2017. november 17.):
– Cool Burger 1.590 Ft helyett 1.199 Ft
– Lángos Burger 1.999 Ft helyett 1.599 Ft
– Vega Burger 1.690 Ft helyett 1.199 Ft

CoolTour Bars Budapesten:

CoolTour I.
1065 Budapest Nagymező u. 42.
Telefonszám: 06-1/951-12-29

Nyitva tartás:
H-V: 16:00-4:00

CoolTour II.
1075 Budapest Király u. 1/D
Telefonszám: 06-1/798-34-68

Nyitva tartás:
H-P: 9:00-5:00
Szo: 12:00-5:00
V: 14:00-4:00

CoolTour III.
1024 Budapest Lövőház u. 18
Telefonszám: 06-20/987-35-46

Nyitva tartás:
H-Sze: 11:00-1:00
Cs-Pé: 11:00-2:00
Szo: 12:00-2:00
V: 14:00-0:00

CoolTour IV.
1077 Budapest Király u. 43-45.
Telefonszám: 06-1/611-44-30

Nyitva tartás:
H-P: 9:00-05:00
Sz: 16:00-05:00
V: 16:00- 04:00

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..