Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILMFlyerz Selection

Ha már játék, legyen színészi!

pexels-photo-65128

Az egész élet egy nagy játék. Persze élesben megy, úgyhogy komolytalankodni nem érdemes – ugyanis ebben a játékban csak egy életed van és ez az egy akkor lesz tartalmas, ha jó dolgokkal töltöd meg; ha úgy játszol, ahogy Neked a legjobb, legkényelmesebb.

Mindannyian szerepeket játszunk. Gondolj csak bele: nőként legalább ezernyi szerepben alakítasz egyszerre. Kora reggeltől késő estig nyomod egy non-stop színházban (vagy dokumentumfilmben) mint édesanya, házvezetőnő, bölcs barátnő, tanácsadó, hűséges társ és jó eséllyel, mint üzletasszony is. Függetlenül attól, hogy otthon intézed a pénzügyeket, vagy a munkahelyeden építesz karriert.

Ha férfi vagy, kedves Olvasó, akkor szintén több terepen harcolsz. Keresed a kenyérre valót. Igazgatod a vállalkozást vagy a cégügyeket, férfiként helyt állsz a nagybetűs Nő mellett (nem csak a hálószobában, de akkor is, amikor a karton tejet cipeled a negyedikre), vagánykodsz a kölykökkel és néha a haverokkal is legurítasz pár korsó sört. Ja, és természetesen besegítesz otthon is a házimunkába – ha épp nem vagy kiváló szakács, aki elkápráztatja a családot kulináris alkotásaival.

Fiatal felnőttként, de már gyerekként is több élettéren kell megfelelned; sajnos ez a világ már nem csupán móka és kacagás, ott van a (fő)iskola több száz oldalnyi tanulnivalóval és beadandóval, na meg a szakkörök, a gyakorlati munka – kész rémálom ezeken végigbukdácsolni.

Viszont megéri, mert ha jól csinálod, megvan az egyensúly. A kötelességek és a szabadidő mérlegének két fele ideális esetben egy vonalba ér, és akkor elmondhatod: kiegyensúlyozottan élsz. Márpedig ez a cél az életben: elérni azokat a magasságokat (és közben azokat a mélypontokat), melyek által megtalálhatod önmagadat és azt, amit szeretsz csinálni.

Szóval, játszanod kell. Szerepet vállalni otthon, a munkahelyeden, a szabadidődben. A legfontosabb csak annyi, hogy eközben add önmagad és a legkevésbé sem akarj másnak tűnni, mint amilyen igazából vagy!

Ha mégis szeretnél egy pillanatra másképp élni, kiszakadni a saját valóságodból és megtapasztalni, milyen egy másik ember bőrébe bújni, akkor arra ott van egy másik színpad. Egy kitalált élet, párhuzamos univerzum, ahol kiléphetsz az összes komfortzónádból és eljátszhatsz bárkit, aki nem Te vagy!

Ha érzel magadban affinitást, kreativitást és vágyat arra, hogy kitörj a mindennapokból, jelentkezz a Hungaro Filmcasting legközelebbi nyitott regisztrációján, és próbáld ki magad egy másik világban! Színészi véna nem feltétel (persze nem árt, ha van), ha táncolsz, modellkedsz, zenélsz vagy artista vagy, akkor is tiéd lehet a lehetőség! A többi már csak azon múlik, mennyire adod önmagad…

És tudod… ha nem lehetsz önmagad, legyél inkább Batman. Vagy bárki más, aki lenni akarsz!

Cím: Stefánia út 32., Budapest, XIV. kerület (13-as kapucsengő)
Elérhetőség: +36 70 777 0597, +36 1 797 3347 (Iroda – H-P 11:00-18:00)
Facebook 
WEB

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 október/novemberi számában is!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..