FLYERZ REVIEW

Ha szerencsés vagy, még Te is ott lehetsz! – Lucky Chops koncert az Akváriumban

og-image

A 21. század zenei alkotótársadalma feladta a leckét – az élmezőny adott és elég nehéz felzárkózni hozzájuk, vagy akár csak kitűnni a tömegből. Viszont a Lucky Chops-nak ez sikerült: a(z) – nagybetűs – Életet visszahozták a zenébe és fordítva; a sajátos New York-i fúvószenekar elhivatottan igyekszik megváltoztatni, jobbá és vidámabbá tenni a világot szerzeményeivel és zenei feldolgozásaival. Ha szerencsés vagy, ezt most Te is megnézheted! Holnap, az Akváriumban.

A Lucky Chops-ról:

Hat fiú, és a rohanó emberekkel teli New York-i metróaluljárók. Itt kezdték, innen indultak 2015-ben a srácok azzal a szándékkal, hogy a nyüzsgő nagyváros munkavállalóinak nyomasztó reggeleit boldogabbá tegyék. A siker nem váratott magára sokat: a Lucky Chops ma már teltházas koncerteket ad világszerte, és ez nem lehet a véletlen műve. Feladatukat beteljesítették – a közönség boldog, a világ pedig jobb lett. A zenében béke van.

www.luckychops.com

A Lucky Chops, leginkább műfaja miatt vált egyedivé a zeneiparban és ez nagy szó – valljuk be, a fúvószenekaroknak nem annyira kedvez a jelenlegi közízlés. Ennek ellenére a tagok, jellemüket és egyéniségüket áthelyezve a zenébe abszolút szerethetővé tették ezt a stílust. A fiúk mindegyike egyszerű hétköznapi ember, a zenekart muzikális tudásuk és szeretetük avanzsálta világhírűvé.

Az élettel – és levegővel – teli banda a milliós Youtube-látogatottságon felbuzdulva 2015-ben kiadta első lemezét ’Lucky Chops – NYC’ címmel, ezen kívül egy feldolgozásokkal megtöltött, és egy élő fellépést megörökített zenei CD-jük jelent meg. Természetesen a fiúk saját dallamokat is fújnak.

A Fiúkról:

Josh Holcomb igazi természetjáró. Ha épp nem a harsonát fújja teli tüdőből akkor valahol kempingezik, vagy a Rockaway Beach-en úszkál. A zenén kívül, Daro Behroozi kedvenc tevékenységei közé tartozik az olvasás – a Prospect Parkban gyakran látni könyvvel a kezében – és a bringázás. Ezen kívül, Daro a Lucky Chops tenorszaxofonja. Igen: ő maga, azonosulva a hangszerrel. Joshua Gawel, a Pennsylvania-ban született srác egy olasz bevándorló üvegfúvó manufaktúrájában tanulta ki a „fújás mesterségét”, hogy aztán ő lehessen a zenekarban a tökéletes trombitás. Az üzemben elég magányos volt, így néha a baromfiudvarban szórakoztatta a tyúkokat. Mivel az idők folyamán az üvegfúvás elavulttá vált, kénytelen volt áttenni székhelyét a Nagy Almába, ahol a galambok és denevérek nem igazán törődtek a trombitás performansszal. Ezért Joshua 2010-ben beállt a Dave Matthews Band-be trombitálni (a Grammy díjátadón), majd később New York egyik aluljárójában összefutott a Lucky Chops-os fazonokkal. Azonnal beilleszkedett, és most már nem a tyúkoknak zenél. A magas hangoknál viszont ugyanolyan lelkes a közönség is. A filippínó-amerikai Raphael Buyo családcentrikusságáról ismert. Vagy a famíliával lóg együtt – imád egy nővérke lelkesedését meghazudtolva törődni családtagjaival és a kutyákkal –, vagy barátnőjével kirándul és sushi-zik. Vagy, tubán játszik a Lucky Chops-ban. Az utóbbi időben feltűnt a banda új dobosa: Charles Sams is, aki a magánéletben is magával ragadó természet csakúgy, mint a bandában. Mottója: „Életművünk az életünk kiteljesedésével válik teljessé. Az én történetem vége még nagyon messze van!”

Hiiii from @notforthemnyc with @charlesroussel

Lucky Chops (@theluckychops) által közzétett fénykép,

A koncertről:

A Lucky Chops világ-és Európa körüli turnéjával igyekszik minden lelkes zenekedvelőhöz eljuttatni muzsikáját, ennek keretében 2017. február 7-én megérkezik Budapestre, az Akvárium klubba. Te megvetted már a jegyedet?

 

Helyszín: Akvárium klub – NagyHall

Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 12.

Időpont: 2017. február 7.

Kapunyitás: 20:00, Koncertkezdés: 20:30

 

Facebook: https://www.facebook.com/TheLuckyChops

Instagram: @theluckychops

Twitter: @theluckychops

 

További info:

www.luckychops.com

www.livenation.hu

www.ticketpro.hu

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .