Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

HABABA DESIGNER PÁLYÁZAT 2018

Kiiras-cover-870x402

HABABA DESIGNER PÁLYÁZAT 2018
 Közzétette: hababa

Redesign – Régi az Újjal

Felhívás

A Hababa Designer Store and Gallery több körös pályázatot hirdet kezdő és/vagy diák ruha tervezők számára egy teljes öltözék megtervezésére és kivitelezésére, valamint egy azt prezentáló élő installáció létrehozására.

A pályázóknak egy olyan legfeljebb 5 ruhadarabból álló öltözéket kell megtervezni és elkészíteni, amiben 1 db vintage/retró stílusú használt ruha is felhasználásra kerül. Ezt a ruhadarabot kötelező módosítani/átalakítani és a ruházatba ily módon tetszőlegesen beépíteni. Az előző vintage/retró elemet leszámítva a ruházatot teljes egészében a pályázónak kell a pályázat kiírását követően elkészíteni. Szabadon tervezhető női, vagy férfi ruházat. A Hababa Store-ban lehet vintage/retró sílusú ruházathoz inspirálódni.

Az élő installáció a jelen kiírásban a ruházat olyan prezentálását jelenti, amelyben egy személy a ruházatot viselve, a pályázó által kitalált megvilágításban és tárgyak, eszközök, bútorok között helyezkedik el. A ruhát viselő személy mozgást is végezhet az installáció adta kereteken belül.

A zsűri mind az öltözékben, mind az installációban a régi és az új keveredésének érdekes és izgalmas megnyilvánulásait keresi, az értékelés során az eredetiséget, a kreativitást, a minőséget és a kiírás témájának való megfelelést vizsgálja.

Díjak

A pályázat eredményhirdetésekor a következő díjak kerülnek kiosztásra:

Szakmai díj: 150.000 Ft
Közönség díj: 50.000 Ft
Valamint a döntőbe jutott 5 tervező lehetőséget kap a pályázat során elkészített ruházat árusítására a Hababa Store-ban

Pályázók köre

Csak olyan természetes személyek pályázhatnak jelen felhívásra, akik a lentebb felsorolt összes kritériumnak megfelelnek:

18. életévüket 2018.03.13-án már betöltötték
Amennyiben szakmába vágó felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, akkor azt 2015.03.13 után szerezték
Amennyiben saját márkával rendelkeznek, azt 2015.03.13 után hozták létre

A pályázatra csapatok is jelentkezhetnek, ez esetben viszont külön-külön minden tagnak meg kell felelnie a fenti követelményeknek.

Pályázatból kizártak köre

Jelen kiírásra nem pályázhatnak azok, akik a fenti kritériumok közül legalább egynek nem felelnek meg, valamint a zsűri közeli hozzátartozói.

Zsűri

Kárpáti Krisztina (Mod’Art)
Kormos Anna Zsófia (THEFOUR)
Sármán Nóra (Nora Sarman)
Vetlényi Lili (Hababa Store)
Vitáris Iván (Ivan & The Parazol)

Feladatok és a verseny ütemezése

A pályázat több körös, minden körben egyre jobban szükséges elmélyülni a feladatban, valamint a ruházat és az installáció megvalósításában. Minden kör végén a zsűri értékeli a beadott munkát és eldönti, hogy mely pályázók juthatnak tovább a következő körbe.

A pályázatra való jelentkezés (0. kör)

A pályázatra való jelentkezést legkésőbb 2018.04.01. 23:59-ig emailben kell jelezni az info@hababa.hu email címen, a tárgyban feltüntetve a verseny mottóját “Redesign – Régi az Újjal”, az email szövegében pedig megadva a jelentkező(k) adatait:

Csapat jelentkezése esetén csapatnév
Név (csapat esetén külön-külön mindenkié)
Születési idő (csapat esetén külön-külön mindenkié)
Lakcím (csapat esetén külön-külön mindenkié)
Márka név, amennyiben rendelkezik ilyennel (csapatoknál különböző márkák esetén külön-külön mindenkié)
Felsőfokú végzettséget adó intézmény neve és a végzettség megszerzésének dátuma, amennyiben rendelkezik ilyennel (csapat esetén külön-külön mindenkié)

1. kör

Az 1. kör során a feladat a legfeljebb 5 darabból álló ruházat megtervezése. Az 1. körös pályázati anyagot lezárt borítékban személyesen vagy postán lehet eljuttatni a Hababa Store-ba (Hababa Designer Store, 1052 Budapest, Fehér Hajó u. 8-10.), legkésőbb 2018.04.20. 18:00-ig (a postán feladott pályázatoknak eddig meg kell érkezniük, ezért javasoljuk a pályázat személyes behozását). A pályázati anyag elvárt tartalma:

Borítékon feltüntetve a pályázó neve, csapat esetén a csapat neve
Ruházat koncepciójának bemutatása (1000-3000 karakter szóközökkel)
Látványtervek a ruházatról
Anyagminták
A pályázó bemutatkozása (500-1000 karakter szóközökkel, csapat esetén 1000-2000 karakter szóközökkel)
Fotó a még módosítatlan vintage/retró stílusú ruhadarabról

Az 1. kör eredményéről a kiíró emailben értesíti a pályázókat legkésőbb 2018.05.22-én délelőtt 11:00 óráig. Emellett a továbbjutók az installáció koncepció kidolgozásához további segítséget és iránymutatást is fognak kapni.

2. kör

A második körbe (a jelentkezők számától függően) várhatóan 10-15 pályázó jut be. A 2. kör során a feladat az első kör során bemutatott terveknek megfelelő ruházat kivitelezése és az installáció koncepció bemutatása. Az a pályázó, aki az 1. körben megadott tervekhez képest a 2. körös kivitelezés során lényegileg megváltoztatja a ruházatot, vagy annak koncepcióját a versenyből kizárásra kerül. A kivitelezett ruházat és az installáció koncepciójának bemutatására személyesen a Hababa Store-ban kerül sor 2018.05.19-én 13:00 órai kezdéssel (pontos időbeosztást a továbbjutó pályázók később kapnak). A személyes bemutató során kötelezően elvárt elemek:

Elkészített ruházat
Modell (nem szükséges hivatásos modell), aki a ruházatot viseli
Installáció szöveges koncepciója (1000-3000 karakter szóközökkel)
Szóbeli bemutató a ruházatról és az installáció koncepciójáról

3. kör

A harmadik körbe 5 versenyző jut tovább. A továbbjutó versenyzők feladata, hogy a bemutatott installáció koncepcióhoz az anyagokat és eszközöket beszerezzék és 2018.05.31-én csütörtökön 11:00-17:00 óra között telepítsék az installációt a Hababa Store-ban. A zsűri felé a prezentáció ezt követően 17:00-kor kezdődik, 18:00-19:00 között pedig a közönség által tekinthetők meg az installációk. A záró eredményhirdetésekre ezt követően kerül sor. A közönség díjazottra a helyszínen az esemény során lehet szavazni.

Az installáció véglegesítéséhez és kivitelezéséhez a Hababa Store felajánl mind az 5 döntős pályázónak 20.000 Ft-ot a költségének fedezésére, 2-3 m2 területet az üzletben, valamint infrastruktúrát (áram, 1 db hosszabbító, WIFI). Az installációk üzleten belüli pontos elhelyezkedése, és egyéb szükséges elemek (pl: szükség esetén függesztések) a 2. kört követően kerülnek egyeztetésre az 5 döntős pályázóval.

Egyéb megjegyzések

A kiíró a kiírásban feltüntetett dátumok módosításának jogát fenntartja, mely módosulás esetén minden pályázót emailben értesít.

A kiírással kapcsolatban kérdéseket nyilvánosan, üzenetben lehet feltenni alább, legkésőbb 2018.04.01-ig.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..