Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Hálaadás hamburgerbe sűrítve

Hamburger

Óbuda igen kellemes része a fővárosnak, gyakran jártam arra, és mindig megjegyeztem magamban, amikor a Kolosy tér felé vitt a busz, hogy szívesen sétáltatnék itt kutyát, vagy csak ücsörögnék egy finom kávéval a kezemben a padokon. Most viszont célzottan érkeztem a térre, vagyis a Csemete utcába, ami még nyugisabb, mert itt van a Burger’s Bar, amit vétek lenne kihagyni a Street Food Éjszakáján! Hogy miért? Azonnal megtudjátok!

Burger's Bar

A figyelemfelkeltő neon feliratokkal, és barátságos belső dizájnnal rendelkező kis étterem 2013 márciusában nyitott meg azzal a céllal, hogy utat mutasson az akkor még gyerekcipőben járó hamburger kultúrában. A Burger’s Barban már a kezdetektől nagyon odafigyelnek a minőségre, rengeteget teszteltek, olyan hús és pékáru beszállítókat kerestek, akik a folyamatos jó minőséget tudták garantálni, és kitiltották a mirelit dolgokat a konyhából. Ez azért nagyon dicséretes, egyben merész vállalkozás, mert míg egy mirelit krumpli mindig ugyanolyan ízű lesz, a nyers burgonyából készült változat nagyban függ a krumpli minőségétől, vagy, hogy tudnak-e ugyanabból a fajtából vásárolni megint, amit már megszoktak és megszerettek a vendégek. Az idő őket igazolta, mert a mai napig tartják ezt az elvet, és szinte minden nap teltházzal dolgoznak.

Az étlap

A fő vonal természetesen a hamburger, ami rengeteg választási lehetőséget kínál, ugyanis a ház burgerein kívül, vannak még gourmet burgerek, amik között a 2014-es Hamburger Day-en második helyezést elért Egetvelő hamburger is megtalálható. Sőt, ezeket kombinálhatók, ha valaki saját összeállítást szeretne. De folyatatom a sort, mert a hús méretét is ki lehet választani (S, M, XL), és azt is, hogy marha, csirkemell, lazacfilé, vagy kecskesajt legyen-e a hamburgerünkben, valamint (ez a személyes kedvencem), hogy milyen buciban kérjük a hozzávalókat. A választék meglepően széles: mákkal megszórt, klasszikus kalácstésztás, ciabatta, amit fatüzelésű kemencében sütnek ki, szezámmagos óriás zsemle és teljes kiőrlésű lisztből készült bucik közül válogathatunk.

Leveske

Takács Attila, a Burger’s Bar kreatív séfje az adventi menüt is hasonló műgonddal állította össze, mint az eddigi összes, az étlapon szereplő ételüket. Játszadozott a színekkel, az ízekkel, és végül igazi, amerikai hálaadás napi vacsorát álmodott meg, és sűrített bele egyetlen hamburgerbe, ami nem más, mint gesztenyés pulyka burger, camembert sajttal és vörösboros áfonyalekvárral. A menüben van még egy krémes céklaleves petrezselymes habbal, és egy desszert is, de arról később.

Céklakrémleves

A levesnek elképesztően intenzív lila színe van, amit jól kiemel a benne fürdőző fehér hab a petrezselyem darabkákkal, egyszerűen jó ránézni erre az ételre, és az illata egyből kanalazásra csábít. Attila fűszerkezelése hibátlan, a cékla enyhén földes ízét nagyon jól ellensúlyozza a lágy hab, ami így tökéletes párost alkot.

Adventi burger

A hamburgert teljes kiőrlésű buciban kapom, és már ránézésre tudom, hogy harapható karácsonyt tartok a kezemben. A lágy camembert a pikáns vörösboros áfonya mártással elképzelhetetlen egymás nélkül, a pulykahús és a benne lévő frissen sült gesztenye darabkák pedig úgy egészítik ki egymást, mint a Jingle bells a szentestét. Egy szó, mint száz, ínycsiklandóan finom karácsonyi burgert sikerült megalkotni, amit a héjas sült krumpli és az édesburgonya chips tesznek tökéletessé. A desszert pedig legyen meglepetés, annyit elárulok, hogy a fantázia neve havas tojás grillázsporral.

Karib specialitás

Azt még meg kell említeni, hogy a Burger’s Barban a hamburgerek mellett levesek, töltött burgonyák, Po’ Boy szendvicsek konfitált kacsacombbal és BBQ sertésoldalassal töltve, valamint karib specialítások is vannak, amiket szintén érdemes kipróbálni, ha már ott jár az ember.

 Po' Boy szendvics

Ez a hely nem csak az étel kínálat miatt éri meg az utazást, hanem a hangulata miatt is. Amíg várakoztam, vagy épp majszoltam a burgeremet, arra lettem figyelmes, hogy mindenki mosolyog. A felszolgáló lányok olyan természetesen és klassz stílusban veszik fel a rendelést, vagy épp segítenek, ha lövésed sincs, hogy mit válassz, majd lavíroznak a tálcákkal, hogy öröm volt nézni. Fontos megjegyezni, hogy itt a nyitástól, vagyis több, mint két éve ugyanazok dolgoznak, ami nagy szó, ha vendéglátásról beszélünk. Talán ebből is látszik, hogy itt jó lenni, és még jobb enni! Látogass el ma este a Burger’s Barba és vedd igénybe a kedvezményeket a Street Food Éjszakáján!

12362871_996333893738869_4024867855504630416_o

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..