GASZTRO

Hamarosan – illatos – füstbe borul a Kopaszi-gát!

pexels-photo-410648

Sokan hiszik, hogy a barbecue egyenlő a grillezéssel. Pedig mennyire nem így van ez! A hagyományos, Amerikából indult sütési – illetve inkább füstölési – technika nagyon is eltér a grillezés módjától. A BBQ lényege ugyanis – a hússal való törődés jegyében – az egyszerű fűszerezés vagy pác, és a hosszú, órákon át tartó gondos hőkezelés.

via GIPHY

És ehhez bizony a tűz csak segítség, mivel a forró lángok nem találkoznak közvetlenül a hússal. A csodás kéreg által ölelt szaftos hús a füst érdeme – ettől olyan különleges a jól elkészült barbecue vacsora!

A jól elkészített BBQ falatok egészen elképesztő ízeket rejtenek! (Fotó: BBQ Heroes)

Valószínű most hangos kordulással lázad kedves Olvasóink gyomra, de nyugalom, nem hagyunk cserben senkit! Augusztus 11-13-ig ugyanis igazi amerikai életérzés, a déli államok büszkesége és masszív barbecue illat lepi majd be a Kopaszi-gátat! Az American BBQ Picniq-re látogatókról a BBQ lelkes-neves képviselői gondoskodnak majd, a szaftos falatokat pedig egy igazi amerikai sörrel, a Millerrel kísérhetik a gasztro-kalandorok. A belépés díjtalan, az élmény megfizethetetlen! Ideje felfalni egész Amerikát!

A szaftos húsokhoz a legjobb BBQ szószok dukálnak! – erről gondoskodik a Smoking Guns! is! 😉 (Fotó: Smoking Guns!)

Az American BBQ Picniq időpontja: 2017. augusztus 11-13.

Helyszíne: Gasztropart, Kopaszi-gát (a RIO Budapest mellett)

További információ itt és itt!

 

Borítókép forrása: itt.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .