FLYERZ REVIEW

Hangolódj az ünnepekre osztrák szomszédainknál

advent_becsben1

Ausztria fővárosában, Bécsben évről évre megrendezésre kerülnek a hagyományos adventi vásárok. A karácsonyi vásárokon való részvétel igen nagy élményt nyújt a felnőtteknek és a gyermekeknek egyaránt. A bőséges kínálat, a vásári forgatag, az ünnepi díszek mind-mind felejthetetlen emlékekkel gazdagítják a vásáron részt vevőket.

A karácsonyi piacok története igen régre nyúlik vissza a múltba, ugyanis Bécsben már 1294-ben is volt vásár, amely a Bécsi December piac nevet viselte. Napjainkban már több helyszínen is rálelhetünk adventi vásárokra Bécsben. Ezeken a piacokon számos látnivalóval találkozhatunk, ilyen például a betlehem is.

advent_becs

Az ínyencségre vágyó látogatók is könnyedén megtalálhatják a számításukat Bécsben, hiszen az adventi vásárokon nagyon sok ízletes finomság vásárolható meg. A legkedveltebb finomságok közé tartozik a pirított és cukrozott mandula, amelyet Gebrannte Mandeln néven találhatunk meg, valamint a Nussknacker néven árusított finomság is mindenképpen megkóstolandó, hiszen nagyon különleges és ízletes csemege. Ezek mellett érdemes még megízlelni a díszített aszalt szilvát is, amelyre Zwetschgamannla néven vásárolhatunk meg, valamint a hagyományosnak számító karácsonyi süteményeket is mindenképpen ajánlott felkutatni, vagyis a Magenbrot és a Lebkuchen nevet viselő puha mézeskalácsokat.

advent_becs_

Ugyancsak keresett és közkedvelt finomságnak számít az adventi vásárok idején a Stollen is, amely tulajdonképpen egy tojáskenyér, amelyben kandírozott gyümölcs van. Természetesen, a kihagyhatatlan finomságok között nem csak édességek szerepelnek, hanem ízletes italok is. A legkedveltebb ezek közül a forralt bor, amelyet Glühwein néven kell keresni, valamint a tojásalapú alkoholt is tartalmazó ital is nagyon népszerű, amely az Eierpunsch nevet viseli.Ez utóbbi két ízletes, forrón kínált ital kiváló választás a téli hidegben, hiszen remekül át tudják melegíteni a didergő testet és lelket.

advent-becsben

A karácsonyi vásárok környékén már messziről lehet érezni a levegőben szálló mézeskalács és forralt bor illatot, valamint a mandula és a méz aromája is minden érzéket rabul ejt, ha a piacra lépünk. Egy Adventre időzített bécsi látogatás tökéletes lehetőséget teremt az ünnepre való hangolódásra, hiszen az ízletes ételek és italok íze, illata és látványa garantáltan mindenkit karácsonyi hangulatba hoz.

Ha te is kedvet kaptál egy adventi kirándláshoz, Bécsbe, akkor kattints: www.adventbecs.hu

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .