Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

Új élet vár a haverok közt: Buddies Burger

1

A Buddies Burger helyén működött már Főzelékfaló, lángosos és török hentes is. Nem mindegyik volt sikertörténet, fél évnél hosszabb ideig általában nem tartottak ki. Már-már arra kezdtek gondolni az emberek, hogy a Magyar utcának ez a része elátkozott hely. Ám a Buddies Burger rácáfolni látszik erre a hiedelemre, hiszen már 2 éve működnek vígan. És most egy új helyet is szeretnének nyitni a Blaha Lujza tértől 1 percre, a Somogyi Béla utca elején.

A Buddies Burger azoknak szól, akik egyszerűen jól akarják magukat érezni. Itt el tudod magad engedni: erre rásegít a hangulatos belső design is, mely jó fej üzenetekkel és igényes fotókkal szórakoztat minket, arról nem beszélve, hogy az árak egyáltalán nem elszálltak. Kézzel ehetsz, nincsenek manírok. A személyzet tagjai közvetlenek, jó fejek, nem karót nyeltek.

A Buddies Burger egyediségét a szószokban találjuk meg, ezek elég kreatívak. Egyes burgerremekekbe habanero dzsemet (főzött édes-erős szósz), relisht (paradicsomos alapú gyümölcsös szósz) tesznek, míg másokat házi pestoval vagy éppen füstölt chilis majonézzel gazdagítanak. A házi BBQ-t Cola helyett Dr. Pepperrel készítik. Ezek a szószok tényleg karakteres ízvilágot biztosítanak a szendvicseknek.

3 burger (Fotó: Tóth Illés)

A húspogácsák 100 %-ig marhahúsból készülnek, nincsenek túlfűszerezve, són és borson kívül nem látnak mást. Jelen pillanatban 12  hamburger szerepel a menün, ezek két csoportra oszlanak: klasszikus burgerekre és gourmet burgerekre. Ezen kívül a srácok minden hónapban kitalálnak valami különleges havi specialitást, egészen egyedi – néha meghökkentő – ízekkel.

Ebben a hónapban egy ázsiai ízvilágú burgerük van, de találkozhattunk már ezekben a speciális burgerekben csokis, vagy amerikai sárga mustáros bbq szósszal, marmite, vagy éppen almás-tormás majonézzel de még epres hagymalekvárral is. Három féle méretben kérhetjük a marhahúspogácsát a zsemlénkbe (100 g, 150 g és 200 g).

Extra Buddy Coleslaw-val és (Fotó: Tóth Illés)

Az Extra Buddy nagyon ott volt. Jó szaftos és masszív, a hús nem száraz, de nem is túl lédús. A füstölt chilis majonéz, a házi barbecue szósz, a jalapeno paprika és a füstölt sajt kiválóan harmonizál, nagyon karakteres ízvilágot teremtve.

A Mexican Buddy még ennél is komplexebb: erről a füstölt chilis majonéz, a relish, a chorizós hagymalekvár, a tortilla chips, a jégsaláta, a jalapeno, a paradicsom és a vörös cheddar jól átgondolt összjátéka gondoskodik. És mindennek ellenére mégsincs olyan érzése az embernek, hogy görcsösen túl lennének agyalva a dolgok.

Mexican Buddy Sült Krumplival és házi barbecue szósszal (Fotó: Tóth Illés)

Nemsokára új üzletükben is megtalálhatod őket, mely a Blaha Lujza tértől egy percre, a Somogyi Béla utca elején nyílik, először a Street Food Éjszakája alkalmára, november 15-én 3 napos tesztüzemmel és óriási akciókkal. Majd bezárnak még egy pár napra, de csak azért, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön.

Előre láthatólag véglegesen december 1-én nyitja ki kapuit a Buddies Blaha, ahol sok szeretettel várnak majd minden Buddies rajongót. Az étterem kb. 50 fő befogadására lesz alkalmas és a srácok egy új, picit átszerkesztett, újragondolt étlappal készülnek, csak a legjobb fogásokat szeretnék átvinni. Arról nem beszélve, hogy csapolt és üveges sör is lesz, méghozzá jóféle kézművesből (Jónás Sörház).

A Buddies a Street Food Éjszakáját a két előző nappal is kibővíti, így november 15-17-ig tartanak a kedvezmények. Egy régebbi, nagyon sikeres havi specialitásukkal, a Ranch Buddyval, sült krumplival és egy doboz Jónás sörrel kínálják majd az embereket, illetve az étlapon található burgerek 50 %-os kedvezménnyel lesznek megvásárolhatóak. Fontos, hogy a kedvezmények, csak az új, Blaha Lujza térnél lévő egységben lesznek érvényesek. Már csak pár nap és itt van 2017. november (15) 17. Várod?

A Buddies Burger Facebook elérhetősége

 

Street Food Éjszakája – Az utolsó menü – 2017. november 17.

5. alkalommal megrendezésre kerül Street Food Éjszakája, utolsó lesz ebben a formában, de garantáltan az eddigi legnagyobb szabású. Ezúttal is kézműves sörökkel és üdítőkkel kiegészített menüvel, 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel, illetve most különleges összetevőket tartalmazó ételkülönlegességekkel várnak majd minden érdeklődőt a street food-osok saját üzlethelyiségükben, hogy utoljára egy közös nagy evésen vehessenek részt a látogatók a Street Food ünnepén!

Helyszín: Budapest több pontján, az akcióhoz csatlakozott street food bárokban
Időpont: 2017. november 17., 16:00-tól ameddig a csatlakozott helyek nyitva tartanak!

Esemény, további információ

Image may contain: text

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..