Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Viszlát GoPro! Ki lesz az új befutó?

hero5lockup

Nos, úgy tűnik a GoPrónak mostanában nem megy túl jól a szekér. Mostanában jelentették be, hogy bezárják a Los Angeles-ben és Austinban lévő irodájukat. Sőt! Úgy tűnik, hogy az alkalmazottak 15%-kát is elküldik. Brian McGee, a GoPro pénzügyi vezetője szerint a magasabb árréssel eladható termékekre kell koncentrálniuk, ami annak tekintetében eléggé nehéz lesz, hogy számos kihívójuk akad már a piacon. Ráadásul ezek a termékek nem csak olcsóbbak, de pár esetben jóval jobb képminőséget is produkálnak. Ilyen például a Nilox és a Yi Technology kamerái is.

A GoPro először szerdán nyilatkozott (McGee) a szerkezeti átalakítással kapcsolatban, hogy éves működési költségeit szeretnék leszorítani 650 millió Dollárra a jelenlegi 780 millióról.

Ezen a ponton nem világos, hogy a GoPro melyik részlegét szeretné költséghatékonnyá tenni, azonban az biztos, hogy a VR kamerák üzletágában a cég már jelentős hátrányokat könyvelt el. A szóvivő bárminemű tájékoztatást elutasított még a szerdai napon. Ugyancsak leállítják az austini székhelyű Splice csapatuk működését, akik a mobil videószerkesztő applikációjukért feleltek. A GoPro amúgy 105 millió Dollárt költött ezen csapat felvásárlására.

2015 óta küzdenek anyagi és fejlesztési problémákkal, ha még emlékszünk, akkor jelentették be a kis kocka alakú kamerájukat. Ekkor már 100 embert elküldtek, majd ezek után sikerült bejelenteniük a Karma drónt, melyet később annak lezuhanása miatt teljesen egészében visszahívott a gyártó. Ezek után jött a Hero5, melynél a kiskereskedők folyamatosan ellátási problémákkal szembesültek. A GoPro szimplán annyit közölt velük, hogy gyártási problémáik vannak.

A vállalat szerint, világszerte a Black Friday alatt, eladásaik évről-évre 35%-kal nőnek. Ez a becslés annak tudatában, hogy a bejelentet 100 helyett 200 embert küldenek el és mindenfajta munkarőfelvételt befagyasztanak, úgy tűnik, hogy nem jött be és tovább folytatják a lejtmenetet.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..