Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

Hívogató tengerpartok és káprázatos kilátások: Ezek Montenegró legszebb strandjai

fokep-Készítette-canadastock-1170x780

Montenegró az elmúlt években egyre felkapottabb úti cél lett, és a hírek szerint folyamatosan fejlesztenek valamit a környékén. Bár az ország partszakasza nem sokkal több mint 100 kilométer, ezen a rövidke vonalon több olyan strandot is magáénak tudhat, amiknek csodájára járnak az utazók. Ezek közül mutatunk most be párat ízelítőként.

Elsőnek csalunk egy kicsit, mert a Kotori-öböl szépségét muszáj megemlíteni, viszont ez nem kimondottan strand terület. De ha hajóra szállunk Perast kikötőjében és lassan megközelítjük a Gospa od Skrpjela, vagyis a Szirti Madonna szigetét, amit a Szűz Anya tisztelői kövenként hordtak össze 250 év alatt, azonnal megértjük miért nem maradhat ki a sorból. A kikötőváros másik szigetecskéje is megéri a rászánt időt: a Sveti Dorde már egy természetes képződmény, amit a perasti polgárok előszeretettel használtak temetkezési helyül. Egy hajókirándulás alkalmával ezt is megtekinthetjük.

De ha már nagyon úszkálni szeretnénk, akkor irányozzuk be Dobrec partvonalát. Ezt a nyugisabb, úszásra alkalmas szakaszt vízi taxival érhetjük el Herceg Novi nyüzsgő promenádja mellől. A strand a Lustica-félsziget végében található és a víz minősége kiváló. Nem állítjuk, hogy csak a mi törölközőnk fekszik majd a homokon, de jóval kevesebben hajókáznak ide, mint a könnyebben megközelíthető szakaszokra.

Ploce Beach
Ha Budva környékén szálltunk meg, és már nagyon elegünk van a tömegekkel teli Slovenska Plaza strandjából, ajánlott ellátogatni a Ploce Beach-re, ahova vagy egy 15 perces autókázással vagy hajóval juthatunk el. Bár az éttermekkel, napozóteraszokkal, csúszdákkal és különálló medencékkel is kiépített komplexum igen kedvelt a nyaralók körében, még mindig nem annyira zsúfolt, mint a korábban említett budvai strand; és a kilátás a tengerre is sokkal szebb.
Drobni Pijesak strandja és stégje

Drobni Pijesak egy teljesen különálló partszakasz, amihez nem kapcsolható semmilyen város vagy falu, de pár percnyire található a bájos, történelmi és teljesen egyedülálló Rijeka Rezevici falucskájától. A strand egy kis öböl része és 240 méter hosszan húzódik a vibrálóan zöld dombok és a kéken csillogó tenger között. A part menti útról azonnal észrevehető.

Tivat – Katsiuba Volha 

Tivat partja mentén 15 kicsi strand húzódik. Opatovo strandja például 200 méter hosszú és kavicsos. A szakaszt egy kicsi világítótorony osztja ketté. Az egyik legismertebb és kedveltebb strand a Plavi Horizonti Beach. A 300 méteres területet apró fehér kövek borítják. Két sziget is található Tivat környékén; a Sankt Marko és a Virágok szigetének szintén hívogató strandjai vannak.

Ha tehát Montenegróban, vagy pont a Kotori-öbölnél nyaralunk az idén, akkor ne táborozzunk le egy strandnál, mert minden irányban szépeket és rendezetteket lehet találni. Persze figyeljük az előrejelzéseket, de a legtöbb hely mindig tiszta.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..