Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Hódít a töltött lángos Budapesten!

Screen Shot 2019-05-22 at 8.43.51

Miközben egyre jobban kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, mi annál inkább keressük fel a Street Foodokat! Ugyanis, nincs is jobb annál, amikor egy fáradt nap után a városban sétálva megérezzük az ínycsiklandó ételek illatát, amik ezrével csábítják az éhes tömegeket… Manapság az egyszerű, de nagyszerű ételek viszik el a pálmát, így ezek között magasan vezetnek a „minden jóval ellátott” töltött lángosok!  

„Szétdurranok!” – már mindenki érezte magát hasonlóan, amikor egy szénhidrátdús ételből hirtelen sokat evett. Persze ezt rögtön követi a gyötrő megbánás és heteken át tartó „vezeklés” a zöldségek világába. De a töltött lángosnál nem ez a helyzet… Ugyanis olyan finom, hogy kár lenne megbánni! Az emberek többségének a jó sajtos-tejfölös lángosról mindig a Balaton jut eszébe, de ez most teljesen más a megszokottnál. Szerencsére a gasztronómia utat tört magának a fővárosba is, ugyanis egyre több helyen jelennek meg a full extrás töltött lángosok.

Képzeljük csak el, sétálunk Budapest utcáin és orrunkat megcsapja a sült olaj illata, így önkéntelenül is elindul lábunk a már jól ismert étel gondolata után. Miközben közelítünk, szépen lassan kirajzolódik előttünk egy lángosról készült plakát, aminek a látványa egyből párosul egy régi emlékből, a gyerekkorunkból: a nagyszüleinkről, amikor százára sütik nekünk a kelt tésztát. Szerencsére nem is kell messzire utaznunk azért, hogy megkóstoljuk az ínycsiklandó hajtogatott különlegességet, ugyanis Pest szívében helyezkedik el az egyik legjobb sütöde, ami mindig szeretettel várja vendégeit. A Kolosy téren, pont a piac bejárata mellett találhatjuk meg ezt a különleges helyet, ahol a kiszolgálás és a töltött lángos is egyaránt kifogásolhatatlan. Azzal viszont számolnunk kell, hogy a Kolosy Lángos & Palacsintázó Budapest a helyiek egyik kedvence, úgyhogy itt mindig belefuthatunk éhes és várakozó emberekbe. Így várható némi sorban állás, de a végeredményt feltétlenül érdemes megvárni! Ugyanakkor, ha mégsem ülnénk be egy helyre, hanem séta közben szeretnénk elfogyasztani a könnyen és olcsón szerzett ebédünket, akkor számunkra a VII. kerületi Kazinczy utcában lévő, 100% Street Food stílusú Karaván Budapest lesz a nyerő!

Na és miért is olyan „felkapott” a töltött lángos? Ez nagyon egyszerű! A vendégek kedvére úgy lehet tenni, ha azt tálalják fel, amit szeretnek. A töltött lángos pontosan erről szól. A vendég összeválogathatja azokat az összetevőket, melyekből egy laktató, ám mégis megfizethető ételt varázsol neki a szakács. És éppen ezért, minden elkészített lángos egyedi. Kérhetünk bele hagymát, szalonnát, tarját, sonkát, tejfölt… és még sorolhatnánk. Viszont, ha édesre vágyunk az sem probléma! Kérni lehet édes tésztából is, amit nutellával, lekvárral és megannyi csodával töltenek meg! Szóval, mi csak annyit mondanánk a töltött lángosra, hogy: „Még, még, még!”

Ha kedvet kaptál, hogy töltött lángost készíts otthon a családnak:

Flyerz recept

Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt cukros tejben, majd gyúrjuk össze és hagyjuk állni. Vágjuk apró kockákra a csirkemellet, majd forgassuk egy tetszőleges pácba. Néhány perc pihentetés után, olajban pirítsuk meg. A tésztákat nyújtsuk ki és tépjük kisebb darabokat. Egy evőkanál segítségével pakoljuk tele hússal és lilahagymával (vagy bármi mással), majd hajtsuk össze és süssük ki forró olajban.

Hozzávalók:

Tészta: 50 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 12 dkg tejföl, 3 dl tej, cukor

Töltelékhez: 25 dkg csirkemell, 1 fej lilahagyma, ízlés szerint bármi más

Páchoz: mustár, gyros fűszerkeverék

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..