FLYERZ REVIEW

Hogyan hangzik a „Tavaszi szél” három csodaszép grúz lány szájából? Hát így!

e6f5caf57dcc749bf24311e1f8a612c9_Fotor

Ismerek még olyan mázlistákat, akiknek volt szerencséjük ’86-ban személyesen Freddie Mercury-tól meghallgatni a „Tavaszi szél vizet áraszt” című dalt. Hát igen, ilyenkor mindig elsárgulok kissé az irigységtől, de bízom benne, hogy lesz még alkalmam világhírű előadó(k)tól meghallgatni ezt a hungarikumnak számító dallamot. Ugyan a Trio Mandili nem említhető egy napon Freddie-vel, de mégis: a hangjuk csilingelése ígéretes a jövőre nézve!

Hogy mi is az a Trio Mandili? Inkább KI: ők a videoselfie grúz királynői, a kaukázusi népzenét pillanatok alatt világhírűvé varázsoló trió – nem mellesleg három szépséges lányról van szó. A Trio Mandili Grúzia egyik poros kisfalujából robbant be üstökösként a köztudatba, az internet és a Youtube segítségével.

Nevüket (mandili) egy grúziában hagyományosan viselt fejkendőfajtáról választották, melyet a vitázó férfiak közé, a földre szoktak dobni a béke érdekében. A Trio Mandili tagjai általában viselik ezt a kendőt – és ha a béke eljövetele a cél a hangjukkal akkor reméljük, nemsokára eljön a világbéke. 🙂 Nem rajtuk múlik, az biztos!

A három barátnő, Tatuli, Tamara és Irina sikerüket egy átlagos napnak – és persze csodás hangjuknak – köszönhetik, amikor is a földúton sétálva felvették magukat, ahogyan énekelnek. Az Apareka című számukat később feltöltötték a Youtube-ra, és ezzel hetek alatt világhírt szereztek maguknak.

Most pedig elkészítették első feldolgozásukat is, ami rögtön egy magyar népdal. Dagadhat a mellünk a büszkeségtől, hallgassátok csak:

A Trio Mandili bravúros és egyedi: a lányok kiálltak a sorból – nem látsz rajtuk sminket, vagy stábot a hátuk mögött. Csak a három – természetes szépségű – lányt látod, vidám hangjuk pedig betölti az étert. Dalaikat több millióan hallgatják, és ehhez még csak a lábukat sem kell kitenniük kaukázusi otthonukból. A siker tehát abszolút megérdemelt!

A lányok élete 2014. óta alaposan megváltozott: ma már világ-és Európa szerte turnéznak, rendszeresen fellépnek folkfesztiválokon és önálló koncerteket is adnak. Szerény jellemükön ez azonban mit sem változtatott, és ez – is – teszi őket igazán szerethetővé.

Welcome to Georgia! #triomandili #trio_mandili #mandili #georgia

Trio Mandili | OFFICIAL (@trio_mandili) által megosztott bejegyzés,

A Tavaszi szél-t akár mi is hallhatjuk élőben a világhírű lányoktól, hiszen hamarosan Budapestre érkezik a Trio Mandili: 2017. április 8-án a Kongresszusi Központban adnak koncertet a magyar közönségnek.

A koncert időpontja: 2017. április 8., szombat 19.00

Helyszíne: Kongresszusi Központ, Jagelló út 1-3., Budapest

Jegyinformáció és vásárlás: itt.

Borítókép forrása: itt.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .