Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILM

Hogyan kell viselkedni egy moziban?

38593429_m

Furcsának tűnik a címben szereplő kérdés? Akkor gondolj vissza egy pillanatra a legutóbbi moziélményedre! Hány ember volt, aki idegesítően, zavaróan viselkedett, aki miatt nem tudtad rendesen nézni a filmet? Volt pár, igaz? Többnyire észre sem veszik, hogy zavarnak másokat. Ennyi erővel pedig akár Te is lehetsz idegesítő úgy, hogy fel sem tűnik.

38593429_m

 

Éppen ezért, nem árt átvenni, hogyan is kell viselkedni egy moziban!

  1. Ne késd le a filmet! A film kezdési időpontját vedd komolyan, ne csak körülbelül akkor érj oda! Nagyon rossz, amikor az ember lemarad az első 10-15 percről, mert folyton átmászkálnak rajta a későn érkezők, keresik a helyüket, lökdösnek, pakolásznak, beszélnek.
  2. Ne beszélgess! Egy mozizás többek közt azért nagyon rossz ötlet az első randik egyikére, mert filmnézés közben nagyon nem illik beszélgetni. Ennek ellenére sokan randiznak moziban, aminek aztán az a vége, hogy végigbeszélgetik a filmet, hiszen az ismerkedés fázisában még annyi mindent nem tudnak egymásról! A gond csak az, hogy másokat nem is érdekelnek ezek az információk – a film, amire jegyet vettek, viszont annál inkább!

    via moviefone.com
    via moviefone.com
  3. Iktasd ki a telefonodat. Azt hinnénk, hogy alap, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy nem. Az még a jobbik eset, ha csak elfelejti valaki lenémítani a mobilját, és az csörögni kezd. Az illető elnézést kér, kinyomja, majd lenémítja. Ezzel nem is lenne semmi gond, de gyakran előfordul, hogy a telefon 2 percenként csörög, mert a tulajdonosa nem halkítja le, illetve felveszi, és nekiáll ordítva telefonálni a moziban. Mindkettő nagyon bosszantó, ha egy mód van rá, még a film előtt némítsd le a készüléket!
  4. Ne kommentáld a filmet! A moziban a legidegesítőbb ember díjára komoly esélyes, aki minden egyes jelenethez fűz valamilyen kommentárt. Az ott ülők közül senkit nem érdekel, mi a véleményed, a filmet akarják nézni. A tapasztalataidat a film után megoszthatod az ismerőseiddel, de közben maradj csendben!
  5. Ne mondd el, mi fog történni! A folyton kommentáló nézőnél egy rosszabb van: aki ismeri a történetet, és elmondja, mi fog történni. Valószínűleg a moziban ülők közül sokan először látják a filmet, és szeretnének rajta izgulni. Nagyon nem fognak neki örülni, ha időnként lelövöd a poént. Ugyanígy kerülendő az „ez nem is így volt!” felkiáltás, ha te olvastad a film könyv változatát, és ott másképp alakultak a történtek. Pláne ne kezdd el ecsetelni, hogy volt a könyvben.
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..