Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionTrend & Beauty

Hogyan készíthetünk egy logót online?

Screen Shot 2018-11-30 at 9.35.47

A logók nagyon fontosak minden kis vagy nagyvállalat számára, mivel bemutatja a cég védjegyét és a logó segítségével lehet identifikálni a céget a piacon.

A logó egy okos módja annak, hogy megmondja a célközönségnek, hogy melyik vállalkozásban jár. A dizájn az ügyfelek első benyomásáért felelős a márkád iránt. Soha nem kap egy második esélyt arra, hogy első benyomást keltsen, ugye? Mindezt szem előtt tartva, a céglogó létrehozását nem lehet alábecsülni.

Kulcs logóelemek

Ikon

Fontos, hogy válasszon egy olyan ikont, amely illeszkedik az iparához a téma és a stílus szempontjából egyaránt. Ellenkező esetben fennáll a hibás üzenet továbbítása és az emberek elvesztése. Mielőtt megpróbálna dolgozni a formatervezéssel, szánjon időt arra, hogy meghatározza, hogy az iparág mit képvisel, és milyenek az értékek és a célok. Győződjön meg arról, hogy az ikon tükrözi ezt az információt.

Szín

A logó kialakításában a népszerű színek a piros, sárga, kék, narancssárga, zöld, lila és akromatikus színek. Ilyen sokféle lehetőséggel a színsémák kiválasztása bonyolult lehet.

Név és szlogen

A cég nevének vagy szlogennek használatával egyszerűbben továbbíthatja az információkat. Szöveg hozzáadása a logóra hatékony módja annak, hogy megmondja a potenciális ügyfeleknek, milyen termékeket és szolgáltatásokat nyújt. Győződjön meg arról, hogy a szöveg tömör és a lényegről beszél.

Betűtípus

A kiválasztott betűtípusnak meg kell felelnie az ikonnak (kép), és növelnie kell a logó azonosságát. Ne vigye túlzásba dekoratív betűtípusokkal. Legtöbbjük olvashatatlanná válik, amikor lekicsinyíti, ami azt jelenti, hogy gondjai lesznek a dizájn reprodukálásával.

A céglogó létrehozásának módjai

A márka képviseleti logó tervezésének akár ötféle módja van:

Csinálja maga

Ha ingyen szeretne kapni egy logót, akkor készüljön fel 10-20 órányi tervezésre. A legjobb dolog ebben a megközelítésben az, hogy mindent maga tud irányítani, és megtervezheti úgy, hogy pontosan úgy nézzen ki, ahogy akarja. Ha azonban a művészi és a rajz készségei nem elégségesek, akkor kockázathatja, hogy egy amatőr logót kap. A rosszul csinált ikon megakadályozhatja a potenciális ügyfeleket és partnereket abban, hogy komolyan vegyék az üzletét.

Alkalmazzon egy tervezőt

Ez a módszer jelentős időt és pénzt igényel. A tervező kompetenciájától függően egy logó 50-100 dollártól 500-1000 dollárig kerülhet. Készüljön fel várni néhány hétig az eredményre. A legtöbb tervező kvalifikált a munka végrehozására, így professzionális munkára számíthat. Ne feledje azonban, hogy nem lesz képes minden részletet kezelni a létrehozási folyamat közben. Nem lehet biztos abban, hogy a logója pontosan úgy fog kinézni, ahogy elképzelte. Ráadásul azzal a veszéllyel is jár a dolog, hogy a vállalkozó megbetegedik, lemondja a munkát, vagy egyszerűen megszünteti a kommunikációt.

Bízzon meg egy tervező stúdiót

Ha van elég pénze, meg lehet bízni egy tervező stúdiót az ikonjával. Míg a kis stúdiók árai 1000 dollárnál kezdődnek, a nagyobb vállalatok akár 20 000-50 000 dollárt is kérhetnek. Legyen türelmes. A szállítási idő egy héttől két hónapig lehet. Ellentétben egy szabadúszó tervezővel, ebben biztos lehet, hogy a stúdió minden igényt kielégít és lehető legjobb eredményt nyújt.

Crowdsourcing

A crowdsourcing költségvetése 100 dollártól 200 dollárig változik. Bár ez a módszer nem tartalmaz határidőket, így csak 2-4 napon belül kaphat egy kész logót. Az internet számos crowdsourcing weboldalakat kínál, például DesignCrowd (240 dollár egy egyedi tervért) és 99design (99 dollár, bár az ikonok nem egyediek). Regisztráljon egy fiókot, körvonalazza az igényeit, és állítson be egy maximum költséget. Logókat kap a világ minden tájáról származó tervezőktől. Kiválaszthat egyet vagy több lehetőséget is. Ha nem tetszenek a megadott logók, akkor is meg kell választani a legjobb designt és fizetni kell érte.

Használjon egy online logó készítőt

Az egyik legnépszerűbb online szolgáltatás a Logaster. A logó létrehozása csak néhány percet vesz igénybe. A legjobb dolog ezen a módszeren az, hogy nem kell design vagy Photoshop készség egy hatékony, jó megjelenésű logó létrehozására.

Hogyan működik a Logaster?

Az első lépésben be kell írnia a logóban használni kívánt szöveget.

Ezt követően kattintson a “Logó létrehozása” gombra, amely megnyomásával a Logaster egy pillanatra elgondolkodhat. A folyamat végén különféle javaslatok listáját kapja meg. Gyorsan megtalálja a kívánt logóját.

Miután választott egy dizájnt, elmentheti vagy szerkesztheti. A szerkesztő oldal lehetővé teszi az ikon, a betűtípus vagy a színelemek módosítását, a szlogen hozzáadását vagy eltávolítását stb.

A logó létrehozása után létrehozhat egy névjegykártyát az Ön vállalkozásának. Hamarosan tudni fogja létrehozni a teljes márkaazonosságot a weboldalon.

Próbálja meg logó tervezést a Logaster most.

Hasznos javaslatok

  • Ne használjon sok betűtípust. Egyféle betűtípus a legjobb választás. Kétféle betűtípus csak akkor elfogadható, ha a szöveg domináns a logón.
  • Ne zavarja meg a logóját fölösleges dolgokkal. Egy felismerhető ikon és egy olvasható név (vagy rövid mottó) az egyetlen olyan dolog, amire a logóján igazán szükség van.
  • Ne vigye túlzásba a színeket. A legjobb, ha egy vagy két színt használ. Még ha világos logón is dolgozik, ne használjon több mint 4 színt.
  • Hagyjon elegendő szabad területet a széleken.
  • Győződjön meg arról, hogy a logóját vektoros és raszter formátumban kapja.

Kreatív céglogó példák

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..