FLYERZ REVIEW

HOLI PEACE – Az eredeti!

holi1321

Nightshift rovatunkban mindig olyan programot vagy előadót mutatunk be, ami eredeti és stílusában vagy műfajában előremutató. Az elmúlt években országszerte egyre több klub, illetve fesztivál szervez “color” tematikájú rendezvényeket – de vajon honnan indult a színes bulik iránti őrület?!

Az indiai hagyomány útja Európáig…

A Hinduk világszerte Holi fesztiválokon űzik el a telet és az egyenlőség jegyében növényi alapanyagokból készült, színes porral dobálják egymást, ezzel is elfedve és felejtve a kasztok közötti különbségeket. Ezt a végtelen szabadságérzetet és a meg nem különböztetés elvét szerették volna 2014-ben a hazai szervezők ötvözni az elektronikus zenével és belecsempészni országunk eseménynaptárába az akkorra már több európai nagyvárosban bizonyító “Holi Peace”-t!

A legszínesebb brand Magyarországon..

A márka és a fesztivál a “color őrület” kialakulása előtt gyökerezik. 5 éve még kevesen hittek abban, hogy mi, európai népként tömegesen tudunk majd azonosulni azzal, hogy színes porban, korlátok nélkül csatázzunk. De szerencsére 3 budapesti srác bízott benne és megvalósította azt, ami sokak számára akkor még egy túl merész álom volt, mára már pedig ihletet adó rendezvény lett. A Holi Peace máig a legnagyobb és a legszínesebb esemény a nyáron – mind a programokat, mind a fellépőket tekintve.

Tervekből célok lettek, majd siker és élmény..

Ahogy már az első Holi Peace-n is a Barba Negrában, úgy a legutóbbi sok ezer fős fesztiválon is a cél egy volt: azt az önfeledt szórakozást és örömöt megadni a vendégeknek, amit mindannyian keresünk az életben, kortól és nemtől függetlenül. Az elmúlt 5 év alatt időről-időre nőtt a helyszín és a létszám, így ezzel együtt a közönségből közösség alakult – ők lettek a “Holisták”! Augusztusban a legkorábban érkező látogatók már délután színes porfelhőben táncoltak, a rutinosak a már korábban beszínezett és használatos Holi-pólóban érkeztek, a legfiatalabb résztvevő pedig mindössze 5 évesen bámulta a szivárványos kavalkádot – és talán pont ettől olyan egyedi ez az egész…

Minden évben egyszer – de akkor nagyon!

Június van. Szikrázó napsütésben mindenki útnak indul, aki valami többre vágyik. 18:00-kor felcsendülnek a laza deep-house ütemek, feltöltődnek a holi ágyúk és standok, már be van hűtve a kedvenc italod, kinyit a merchandise shop és megérkezik az első vendég. Majd megérkezik a sokadik, aki akár egy teljesen más nemzet gyermeke. Kinyílnak a kapuk, útjára engedjük a bennünk rejlő érzéseket és átadjuk magunkat akkor, ott, annak a pillanatnak.

Majd másodszor – UV fényben!

Augusztus van, a nyár vége. Szomorúan búcsút inteni a szezonnak vagy még egy, utolsó élményt bezsebelni?! Egyértelműen az utóbbi! Az XXL színpadon már javában zajlanak a koncertek, amikor a naplemente után bekapcsolódnak a monumentális UV ágyúk, majd az UV reagáns Holi porok kavalkádjában felizzik a tömeg…

Igen, valahogy így néz ki a Holi Peace Budapest és a Holi Peace Budapest ‘Ultra’ felvonása.

Hogyan tovább?

A 2019-es Holi Peace minden eddiginél nagyobb és színesebb lesz – rengeteg extra elemmel és újdonsággal készülnek a szervezők! A következő megjelenésünkben egy interjú formájában mesélnek nekünk arról, milyen belső motiváció hajtja őket, hogyan épült fel itthon a márka és milyen élményekkel távoznak a “szent béke” fesztiváljáról!

 

 

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .