FLYERZ REVIEW

Holi Peace backstage – színek, szabadság és ami mögötte van!

Screen Shot 2019-06-04 at 9.38.15

Ha nyár és fesztivál, akkor mindenképp meg kell említenünk azt az eseményt, ami idén is a legtöbb port fogja kavarni… Ez pedig a Holi Peace, az ország eredeti és legnagyobb color fesztiválja, ahol több ezer kéz egyszerre dobja a magasba a “holi port”, ami 2019-ben is megszínesíti a budapesti nappalt és éjszakát! Beszélgettünk a szervezőkkel, Bencével, Bertivel, Mátéval és Balázzsal a kezdetek mellett arról is, hogy hogyan vágnak neki az idei fesztiválnak és milyen újdonságokkal készülnek 2019-ben a látogatóknak!

Hogyan indultatok el ezen az úton, miként sikerült egy indiai hagyományt belecsempészni az ország eseménynaptárába?

Sok fővárosban van a világban Holi Peace, így ez alól Budapest sem lehetett kivétel! Eleinte a német származású franchise tulajdonosokkal karöltve egyengettük a fesztivál útját, de a szervezés domináns részét már akkor is mi végeztük. Nagy lépés, hogy az idei évtől sikerült teljeskörűen átvennünk a rendezést és ezáltal a saját ötleteinket is jobban beépíteni a tematikába!

Ezek a saját ötletek június 7-én már a gyakorlatban is megjelennek. Meséltek erről, hogyan zajlott az ötletelés és mi lesz ennek az eredménye?

Mindig egymás ötleteiből merítve igyekszünk a lehető legjobb dolgokat kihozni! Őszintén, amióta szervezünk rendezvényeket a Kopaszi Gáton, – azaz több, mint 5 éve – nagy vágyunk az, hogy az oldalsó épület falán egy profi falfestést valósítsunk meg és ez idén végre sikerül! Szeretnénk nem csak a színpadot, hanem a rendezvényt átölelő teljes környezetet bekapcsolni a 2019-es programba. A fákon is világító motívumokat láthatnak majd a vendégek. Kimondhatjuk – még színesebbé szeretnénk ezáltal tenni a színek fesztiválját!

Tehát elmondhatjuk, hogy az egész fesztivál arculatát tervezitek továbbfejleszteni, ahogy Bence mondta, “még színesebbé tenni”.

Igen, egyértelműen! Egységes imidzset alkottunk, ami a bejárattól a színpadon át a VIP szektorig kísér. Teljes dekoráció lesz, idén debütál a “Holi kommandó”, azaz a mozgó holi-por árusítás, illetve a VIP szekció eddig abszolút “pormentes” övezet volt, de aki szeretne, az mostantól már lehet egyszerre színes és mégis kicsit elszeparált a többi vendégtől. Mindemellett a nyáron egy saját energiaitalt is piacra dobunk a BOMBA-val!

Wow! Saját energiaital?! Hogyan kell ezt elképzelni?

A BOMBA-val évek óta együtt dolgozunk és támogatják a törekvéseinket, idén pedig egy sikeres együttműködésnek hála a klasszikus íz egy limtitált szériás, Holi Peace designt kap. Ez 1 milliós példányszámban vissza is köszön hamarosan a szupermarketek, benzinkutak polcain! Alig várjuk! 😉

A fesztivál minden évben a naplementével együtt indul – pár gondolatot mondanátok, hogy miért is érkeznek már sokan este 6 órára hozzátok?

Maga a Holi “feeling” nappal domborodik ki igazán – aki volt, az már tudja, aki most érkezik először, az érezni fogja! Ez az a fesztivál, ahol már jóval a naplemente előtt beindulnak a fogaskerekek – a koncertek egészen korán elkezdődnek, jön az első közös dobás, sőt,  6-tól 9-ig 50%-os kedvezménnyel kaphatóak a különböző partyvödrök, így idén is garantált a fűben piknikezős, naplementés alapozás, baráti árakon. Ugyanakkor tudjuk, hogy egy 12 órás program hosszú idő, így megtalálható lesz a Kopaszi Gáton több foodtruck is, a legjobb burgerekkel vagy éppen gofrikkal tankolhat újra minden éhes Holista!

Említettétek, hogy vannak olyanok, akik sokadjára vesznek részt a Holi Peacen, már-már egyfajta közösség formálódott a közönségből. Nekik pedig, ahogy hallottam, most első alkalommal lesz lehetőségük egy gyűjtői doboz beszerzésére is!

Igen, megterveztük és megvalósítottuk a “Holi gyűjtődobozt”, ami elsősorban a visszajáró vendégeinknek, a Holistáknak szól, de bárki megvásárolhatja majd! Ez tartalmaz egy egyedi tervezésű pólót, nyakpasst, energiaitalt és 3 csomag holi port is. Ami viszont a legjobb, hogy összesen 100-at készítünk belőle, sorszámozva vannak, és mindegyikhez csatolunk egy kis személyes levelet is!

Már Metzker Viki és az egyik rezidens tehetségetek, Jauri oldalán is láttam, hogy dolgoznak a Holi Peace idei himnuszán! Eláruljátok, hogy mi van készülőben vagy ez június 7-ig titok marad?

M: Vikivel a kezdetek kezdete óta együtt dolgozunk, 6. éve állandó fellépőnk. Legújabb dala, a Dukai Reginával és Miss Mood-dal közös “Titok” úgy gondoltuk, szuper lenne, ha élő produkcióként nálunk debütálna, és a Holi Peace világával kiegészülve kapna végleges formát. Jauri szintén állandó rezidensünk, aki kapott az alkalmon, és meg is remixelte a lányok zenéjét – a többi részlet pedig érkezik június 7-én…

Zárásképp – hogyan élitek meg azt, hogy rengeteg hasonlóként kikiáltott rendezvény jön és megy manapság az országban?

Azt gondoljuk, hogy annó valami újat hoztunk létre, amit igazán szeret a közönség, így a kezdetektől egyértelmű volt, hogy lesz, aki megpróbálja majd másolni azt. Mi a saját fesztiválunkat építjük, a saját közönségünkkel tartjuk a kapcsolatot, Nekik szeretnénk évről-évre jobbat, többet, színesebbet adni – és ezt sokadik éve sold-out fesztivállal hálálják meg. Ennyi ember nem tévedhet!

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .