Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Horváth Lajos kicsit izgul, de azért “két lábbal áll a gázon”!

1

Szombaton megkezdődött a Hungarian Baja terep-rallye világkupafutam lényegi része, Magyarország legnívósabb világsztárokkal teletűzdelt off-road versengése. A motorosok között sosem látott nagyságú/minőségű mezőny jött össze, a sorok között Horváth Lajossal. Lássuk, hogyan is telt Laller pénteki napja!

A népszerű versenyző ma reggel összegezte gondolatait:

„Elég durva napon vagyok túl. Sajnos idáig beigazolódni látszik az előzetes félelmem, miszerint a hazai pálya előnye nem is olyan nagy előny az én estemben. Sőt! A másik nehézség – nevetni fogtok -, hogy ebben az évben még nem izgultam ennyire. Nem is értem mi történt velem. Ebben persze annak is szerepe van, hogy a verseny előtti sajtótájékoztatóra meghívást kaptam és olyan emberekkel ülhettem egy asztalnál, akiket példaképemnek tekintek és felnézek rájuk. Nagyon nagy megtiszteltetés volt ez számomra, és ettől az érzéstől csak még izgatottabb lettem.

Laller világsztárok gyűrűjében

A rajtceremónia mellett egy rövid bemelegítő szakaszt is teljesítettünk pénteken, ahol egy új gumi összetételt próbáltam ki. Ez nem bizonyult bölcs döntésnek, lévén túl keményre sikerült a balansz, amitől alig tudtam irányban tartani a motorom. Még egyenesben is keresztbe akart állni gázadáskor, így nehezen bírtam csak fordulni, még a legenyhébb kanyarok is gondot okoztak. Este a szervizparkban gumi cserét eszközöltünk, úgyhogy bizakodóan várom a mai hosszú versenynapot.

2 x 150 kilométert kell ma megtenni, ami így kimondva nem tűnik soknak, de a szakadó eső bizonyára alaposan fellazította a talajt, és a várható nagy erejű szél is okozhat majd tréfás szituációkat. Elszántan várom a mai napot, próbálom kihozni magamból amit csak tudok. Ösztönző erővel hat rám, hogy az egyik meghatározó támogatom is elkísért a versenyre a kedves családjával, előttük is bizonyítani akarok!”

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..