Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRA

Hotel New Otani Tokyo – Ez a japán szálloda tényleg egy vízesésre épült

Exterior-1170x780

A három épületből álló Hotel New Otani Tokyo szinte egy város a városban épületkomplexum, aminek főépülete előtt egy vízesés zubog a mélybe. Bár a hotel önmagában is csalogató több mint 25 különböző éttermével, de a leglenyűgözőbb része mégis az a japán kert, ahol az évszakok minden változását megfigyelhetjük. 

Bár úgy néz ki, mint egy privát – csak a szállóvendégek által megközelíthető – sziget, a The New Otani éttermei minden gasztro-rajongó előtt nyitva vannak. A honlapján keresztül lehet asztalt foglalni, megadva az időpontot, kiválasztva a nyilvánosan is foglalható éttermek egyikét – így is van tizennégy különböző vendéglátóhely – és lezárni a foglalást.

Senbazuru Restaurant – The New Otani

A tipikus japán éttermek sorát öregbítő Senbazuruétteremben, ami a hotelkomplexum Garden Court nevű épületének Lobby szintjén található, tatamival fedett egyszerű, de luxus kivitelű étkezőszobák várják a vendégeket. Az öt szobából négyben süllyesztett asztalok mellett, párnákon ülve fogyaszthatjuk el a szezonálisan összeválogatott, prémium minőségű „kaiseki”, vagyis a japán degusztációs menü fogásait, mesteri tálalással.

Évszázadok és évszakok változása

A Hotel New Otani története 1962-ben kezdődött, amikor a japán kormány félelmetes kihívással szembesült. Fel kellett építenie valamit, ahol el tudja majd szállásolni azt a becslések szerint 30 000 nemzetközi látogatót, kik a Tokiói Olimpiai Játékokra érkeznek a városba. És mindezt két év alatt kell teljesíteniük. Otani Yonetaro, a New Otani Hotels lánc megalapítója kapott az alkalmon és elvállalta, hogy felépíti a Kelet legpazarabb szállodáját azon a földterületen, amit a Birodalmi Palotától nem messze birtokolt. Így lett Kioicho vidéke az első, ami megalapozta a japán turizmus virágzását.

Luxus és hagyomány tökéletes harmóniája

Tervezési koncepciója az volt, hogy megőrizze a gyönyörű és néhol vad természeti tájat, a kertből induló vízeséssel együtt, sőt még az Edo-korszak daimyo kúriájának ősi kőfalát is beleszerkesztette az építkezésbe. Az így kialakult hotel egyszerre őrizte meg a régmúlt dicsőségét és közben világszínvonalú szolgáltatásokat biztosított több mint 1000 vendég számára. Otani nagy találkozóhelyeket és előcsarnokot álmodott meg, amit aztán egyre tovább bővítettek. A szálloda végül 1964 szeptemberében nyílt meg.

Ősszel

Télen

Tavasszal

És nyáron

Természetesen a tulajdonosnak az is fontos volt, hogy minden vendége lássa Japán legnagyobb büszkeségét, a Fuji hegyet. A főépület 17. emeletén ezért létrehozták a Blue SKY Lounge-t, ami jelenleg, a 2007-es nagy átalakítások és hozzáépítések után VIEW & DINING THE SKY néven kilátóként és exkluzív büféként funkcionál.

Mesébe illő kilátások

A hotelről érdemes még tudni, hogy a főépülete (The Main) 17 emelet magas, ami alatt elterül a pazar és tipikus japánkert a vízeséssel. A Garden Tower 40 emeletet számlál felfelé és egyet lefelé, a Garden Court pedig – ahol az éttermünk is volt – 30 emelet magas, illetve három emelete a föld alatt található. A The New Otani a legteljesebben kihasználja az adottságait és kertjének szépségét. Egész éven át kézműves workshopokat, kimono és yukata bemutatót, nyáresti riksa túrákat, tavaszi cseresznyevirág nézést, koncerteket és teaceremóniát tartanak a friss levegőn és a pavilonokban. Egy igazi japán álom, ahonnan ki sem kell lépnünk, mert mindent elénk tesznek.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..