GASZTRO

Hibridüzem következhet a vendéglátásban?

kép 5 CSV_1775

A hazai vendéglátás helyzetéről, kilátásairól kérdeztük Koller Tamás gasztro-szakértőt, az “Egyedi Kulináris Kommandó” című rádióműsor egyik vezetőjét

– Üdvözlöm, Tamás! Legutóbb egy céges rendezvény alkalmával találkoztunk, ahol testközelben is meggyőzött minket szakértelméről. Abban maradtunk, hogy amennyiben aktuálissá válik egy gasztro téma, Flyerz szakértőként számíthatunk állásfoglalására tematikus rovatunkhoz. Ígéretemnek megfelelően itt vagyok, az aktualitás pedig a járvány nyomán a vendéglátásban kialakult helyzet és hatásai. Olvasóink megkeresése nyomán tenném fel a kérdésem e körben: Mik a meglátásai a hazai vendéglátásról ebben a minden szempontból embert próbáló időszakban? Mikor állhat vissza minden a régi kerékvágásba? Mindenki mást beszél erről…

– Jó napot kívánok! Nagyon örülök, hogy gondolt rám, állok rendelkezésükre a megbeszéltek szerint. Üdvözlöm az olvasóikat! A legújabban felröppent hírmorzsák szerint már nincs is min aggódni, hamarosan jön a nyitás… Azonban én óva intenék mindenkit attól, hogy azt gondolja, hogy minden megy majd a régi forgatókönyv szerint. Azt egy hosszú felfutási időszak előzi meg hibridüzemmel, ahol a házhozszállítás továbbra is jelentős marad a vendéglői/éttermi fogyasztás kárára. Az éttermek nem fognak tudni teljes kapacitással működni, egyrészt a közös felelősségvállalás miatt, mely nem engedi meg, hogy telerakjuk az éttermeket jó magyar módjára, másrészt a vendégek óvatossága miatt, harmadrészt a jogszabályi háttér miatt, amely várhatóan csak fokozatosan fogja lehetővé tenni a visszaépülést. A vendéglátósoknak előre nem látható ideig el kell juttatniuk kínálatukat az otthonokba. Azoknak is, akik korábban nem foglalkoztak ezzel.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint az érintésmentes ételkiszállítás a legbiztonságosabb élelembeszerzési forma. A verseny óriási, csak azok maradhatnak talpon, akik minőségi kínálattal és elégedett törzsvendégkörrel rendelkeznek és maximálisan szem előtt tartják a magyar és nemzetközi egészségügyi hatóságok ajánlásait. Mi az időt, pénzt, energiát nem sajnálva “felvettük a kesztyűt”, és csak ezt tudjuk tanácsolni másoknak is.

– Az Ön által vezetett egységet milyen súlyosan érintette ez a krízis?

– Szerencsére nem katasztrofálisan. A Lóca vendéglőben korábban az asztalfoglalásokra és vendégeink helyszíni kiszolgálására koncentráltunk, házhozszállításra nem volt kapacitásunk. Az élet új helyzet elé állított minket is. Szerencsére “letettünk annyit az asztalra”, hogy törzsvendégeink ellátnak minket megfelelő mennyiségű rendeléssel, azonban azt nagyon sajnálom, hogy jelenleg nem áll módomban őket a helyszínen fogadni. Anno a mesterem Légrádi László azt tanította nekem, hogy a vendég nem az étterembe jár vissza, hanem a vendéglőshöz. Most csak azzal tudom meghálálni a bizalmukat, hogy a szívem-lelkem belerakom az elviteles dobozokba, és reménykedem abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk. Addig is személyesen biztosítom, hogy a Lócában nem fognak csalódni ebben az érzékeny időszakban sem. A nálunk készült étel garantáltan biztonságos, ízletes és kiadós.

– Hol lehet Önöket / kínálatukat elérni?

– Bejáratott “forródrótunkon” a +36 20 281 0205 számunkon érnek el szórólappal rendelkező törzsvendégeink, ezen felül Facebookon és az Instagramon vagyunk jelen, mindig a következő két nap kínálatával. Ezt azért alakítottam így, hogy mindig friss alapanyagból, friss, biztonságos ételt tudjunk az otthonokba varázsolni.

– Köszönjük szépen a beszélgetést! Minden kérdésünkre választ kaptunk. Kaphatnánk egy szórólapot?

– Természetesen! Enyém a megtiszteltetés! Ajánlom figyelmükbe az ünnepi ajánlatunkat is, amely hamarosan felkerül a közösségi oldalakra. Köszönöm a megkeresést, várom vissza Önöket! Szép napot kívánok!

Lóca vendéglő – Famous Hungarian Food & Wine

Budapest, Október 6. u. 3.

+36 20 281 0205

Instagram :

https://www.instagram.com/locabudapest/

Facebook:

https://www.facebook.com/locabudapest/

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .