FLYERZ REVIEW

Így éltétek meg ti a 100 Pezsgő Éjszakákat – visszaemlékezések a legendás pénteki partikra 1. rész

dokk_09g

Sokat tűnődünk azon, hogy vajon mi misztifikáljuk-e túl a 100 Pezsgő Éjszakák hangulatát, vagy tényleg olyan felejthetetlen bulik ezek, mint ahogyan mi éltük meg őket a szervezői oldalról. Éppen ezért úgy gondoltuk, mondjátok el most ti, milyen volt ott lenni anno és most ezeken a bulikon. Olyan srácokat és lányokat kerestünk meg, akik rendszeresen jártak a 100 pezsis péntekekre, és megkérdeztük őket, mit szerettek bennük annyira.

András így emlékezett vissza:

Relatíve későn, 2009 elején csöppentem bele a Hajógyári Sziget varázslatos világába és az első bulim történetesen egy 100 Pezsgő buli volt… Abszolút magával ragadott, volt a DOKK-ban egy spéci feeling, amit azóta nagyon kevés klubban éreztem… a hangzása, a hangrendszere egyedülálló volt, ezen ámultam végig az első bulin. Azóta rengeteg 100 Pezsgő bulin voltam, persze mindig azt fogom mondani, hogy a DOKK-osokat semmi sem múlja felül, viszont kiállok amellett, hogy ennek a partisorozatnak mennie kell tovább.

Az egésznek olyan varázsa volt, ahogy Nemere warm up-olt, gyűltek az emberek aztán bekezdett valami hatalmas zenével DJ Free, Bárány, Antonyo és a többi… Ahogy a zöldes-sárgás-sötétbarna-mélykék színárnyalatok összemosódva rávetültek a téglafalra, megvilágításba került a függesztett versenymotor középen, meg azt hiszem volt Forma 1-es autó is. Ott tudott kialakulni az egyik legrégebbi magyar partisorozat, ahol ráadásul szinte mindig nyertünk ajándék üveg pezsgőt. Hogy miért? Azért mert mi nem úgy buliztunk akkor, mint a többiek. Mi bementünk 11-re nagyjából és odaálltunk közvetlenül a DJ-pult elé, hogy az átlátszó control-hangfalak kiszakították a dobhártyánkat és hajnal 5-ig el sem mozdultunk onnan. Aztán persze belefért még egy kis “coro” is talán…

Ez a partisorozat tökéletesen megérdemli az életben maradást, támogassuk hát azzal, hogy elmegyünk a következő rendezvényre, március 17-én pénteken, a Liget Clubban, ahol Free-vel és Antonyo-val visszarepülhetünk kicsit az időben és felidézhetjük a legendás slágereket, a 100 Pezsgős, DOKK-os zenéket.

Ott vagyunk már?! 🙂

Sándorban is tisztán él még az akkori partik emléke:

Az első 100 pezsgő éjszakája bulimat 2012 februárjában éltem át, mert az egyik barátom ott ünnepelte a születésnapját. A helyzet az, hogy sok mindenre nem emlékszem, de az biztos, hogy felejthetetlen éjszaka volt. 😀 Óriási partiba csöppentünk! Ezt követően amikor volt rá lehetőségünk, mi ott voltunk.

A különlegessége ennek a partisorozatnak véleményem szerint az, hogy 100 üveg pezsgő talált gazdára a legjobban bulizók között. Én személy szerint a zenéket szerettem leginkább – azokban az időkben még a szórakozóhelyeken zene szólt, nem pedig a mai “minimal” és társai. Pezsgőt természetesen szereztem már magamnak, ahogy már említettem, a legjobban bulizók között osztották ki, lehet hogy akkor közéjük tartoztam. 😀 Recept nem tudom, hogy van-e, de ha jól érzi magát az ember és az látszik is, akkor biztosan megjutalmazzák egy pezsgővel.

Azért érdemes ezen a pénteken is eljönni, mert átélheti az ember egy éjszakára újra a régi 100 Pezsgő Éjszakája feelinget. Felcsendülnek azok a bizonyos zenék, melyekre anno több ezer ember érezte jól magát hétről hétre. Régi arcokkal is találkozhat és ki tudja, talán még egy üveg pezsgőt is nyer!

Márió emlékei:

Hol is kezdjem… az első 100 pezsgőm természetesen a hajógyárin volt, alig vártam hogy átélhessem én is. Felejthetetlen éjszaka volt… az első sorban csápoltunk Ferinek (DJ Free – a szerk.) és Iminek (Goldhand – a szerk.), de csak azért nem mondhatom hogy életem bulija volt, mert a többi 100 Pezsgő is ugyanolyan jó volt számomra, mint az első! Ez nagy dolog szerintem! 🙂

Azóta 90%-ban ott voltam/voltunk minden 100 Pezsgő bulin. A DJ-k csak úgy ismernek minket, hogy a “banda”. Amit pedig a legjobban szerettem mindig is ebben a partisorozatban, az először is az, hogy a zenék azok pont az én zenei világomat képviselik! Szerintem aki a 2010-2012-es években bulizott, azoknak zeneileg itt a helyük.

Természetesen mindig sok pezsgőt kaptam és ennek a titka az szerintem, hogy mindig maximálisan élveztük a DJ-k szettjeit – a mai napig baráti kapcsolatban vagyok Free-vel, és Imivel is, ha találkozunk, barátként köszöntjük egymást.

Szerintem ma azért érdemes mindenképp elmenni egy 100 pezsgős bulira, mert ez még egy “élő legenda”… A zene és a buli sajnos ma már nem arról szól, amiről még a Dokkban szólt péntek esténként, de ha valaki lejön egy 100 pezsgőre, biztos, hogy magával ragadja egyből a hangulat, az az igazi hajógyáris érzés, ami sajnos ma már nincsen. Szerintem ezzel mindent elmondtam, hogy miért érdemes átélni…

Roland anno úgy csöppent az első 100 Pezsgő Éjszakájára, hogy előtte még soha nem bulizott…

Hogy emlékszem-e? sosem felejtem el. Az első Hajógyári-szigetes bulim egy közelálló lány barátom születésnapja volt. A barátaim úgy csábítottak le, hogy én előtte soha életemben nem buliztam sehol, és akkoriban azt vallottam, sosem leszek az a bulizós típus (hát a Sziget ezt alaposan megváltoztatta…). Szóval az első bulin féltem is, hogy nem engednek be, hálaisten bejutottam. Egész végig a Coronita részen lévő galérián buliztam, önfeledten, magamból kikelve, szinte magamra sem ismerve. Eljött a hajnal minden barátom hazament, én voltam az egyetlen aki ott maradt a Coronitában, egészen délig.

De ami a 100 pezsgős bulikat illeti… 2011. 09. 23. volt az első, tisztán emlékszem, Chris Lake volt a sztárfellépő… az első bulim volt, amikor az első sorban tomboltam végig, olyannyira hogy kezet is fogtam vele… sosem felejtem az az estét 🙂 Hogy azóta hány bulin voltam? megszámolni sem tudnám… a Hajógyári-sziget hangulata, varázsa olyannyira magával ragadott, hogy heti vendégek voltunk, egyre több ismerős, egyre több jó barát, egyre több olyan érzés, ami miatt újra és újra visszajártunk. Aztán szép lassan az a megtiszteltetés ért minket, miután egyre közelebb férkőztünk a DJ-pulthoz, hogy a DJk-kel (Nemere, Free és Goldhand) is személyes jó barátok lettünk, egyre többször fordultunk meg a VIP-ben, így szép lassan kihagyhatatlan résztvevők voltunk a hajógyáris bulikon. 🙂 Természetesen nem csak ott, többek között a White Angel, a Moulin Rouge, sőt még Debreceni Bed Beach-en is tiszteletünket tettük, úgyhogy Hajógyári-veteránok lettünk! Azóta is jó kapcsolatot ápolok DJ barátainkkal, és amikor lehetőségünk van rá elmegyünk a bulijaikra, legfőképpen a 100 pezsgős eseményekre – bárhol tartották azóta, mi ott voltunk! 🙂

Hogy mit szerettem a legjobban ebben a partisorozatban? Mindent. Nehéz egy dolgot kiemelni, így nem is próbálkozok vele, mert lehetetlen küldetés lenne, mindent imádtunk ott… a megszokott arcokat, barátságok, kapcsolatok alakultak ki, a zenéket, a DJ-ket az – egésznek volt egy olyan hangulata, amit nem lehet leírni, csak az tudja, aki átélte. Az indulástól kezdve a megérkezésig a Szent Lélek téren való óriási tömeg, a besétálás a komplexum felé, a hídon átmenni, mindezt több ezer ember között hétről-hétre egész egyszerűen hihetetlen és megismételhetetlen érzés 🙂

Hogy szereztem e pezsgőt? Hehe, az lett volna a csoda, ha nem. Az első üveg pezsgőimnél még én is rengeteget harcoltam az első sorokban, és isteni érzés volt megkapni, főleg ahányan mi oda mentünk, gondolhatod 😀 Aztán eljött az idő, mikor visszatérő vendégként már nem kellett mindenkit “agyontaposni” azért, hogy elnyerjünk 1-1 üveget, és már a jelenlétünkkel, hogy újra ott vagyunk, és újra a 100 pezsgőt választottuk, “kiérdemeltük”, persze táncoltunk, de ha nem is kapaszkodtunk a pultba, azért megjutalmaztak minket néhány üveg pezsgővel 🙂 A recept titkos, de ha olyan felfogásban mész oda, miszerint “bulizz úgy mint még sosem, tűnj ki a tömegből, ugrálj-csápolj-énekelj, nevess fülig érő szájjal, nézz szépen a dj-re, lássa hogy atom hogy jól érzed magad, mindezt úgy, hogy nem gondolja azt, hogy már totál részeg vagy, ami igencsak nehéz”, tiéd a lesz a pezsgő. Na jó, ez kicsit nehézkesnek tűnhet. Legyél ott és bulizz jól ez a lényeg, és máris van rá esély hogy tiéd legyen egy üveg a százból 🙂

Miért érdemes elmenni a 100 pezsgőre? Nem véletlenül volt éveken keresztül, az ország leglátogatottabb és legnépszerűbb szórakoztatókomplexuma a Hajógyári-sziget, és ezen belül a Dokk 100 Pezsgő Éjszakája. Aki volt ott valaha, és élt át ilyen bulit, soha nem felejti el. Sajnos elvették tőlünk, a helyet… de az emlékeket és az érzést nem tudják. Éppen ezért azóta is sok 100 Pezsgős Classic bulit hoztak össze az ezért felelős hozzáértő emberek, különböző helyeken és szinte az összes ilyen teltházas buli lett. Csak hogy 1-2 példát említsek: az első Ligetes 100 Pezsgő teltházas volt, a lépcsőn álltak az emberek és katarzis hangulat jött létre… a másik a nemrég a Kraftban rendezett 100 Pezsgő, ahol már este 11-kor TELTHÁZ volt, akárcsak régen a Hajógyári-szigeten.

100 szónak is egy a vége, a 100 Pezsgő örök és feledhetetlen, aki szeretne egy igazán jót bulizni, jó DJk-kel, jó zenével, egy baráti hangulatú közönséggel, és mindezt úgy, hogy a DJ-k megjutalmazzák a kiemelkedően bulizókat pezsgővel… szerintem ennél keresve sem lehet jobb bulit találni. 🙂 Ha csak a fele érezhető annak abból, amit írtam, mennyire szerettük/szeretjük a 100 pezsgős bulikat, már nyert rajta az, aki egyszer meglátogat egy ilyen legendás éjszakát.

Folytatás következik a lányok beszámolóival!

Ha Te is kedvet kaptál, találkozzunk péntek este, március 17-én a Ligetben, a következő 100 Pezsgő Éjszakáján, ahol ráadásul 30 éves kor felett ingyenes a belépés!

100 Pezsgő Éjszakája – Liget Club – 2017.03.17

https://www.flyerz.hu/esemenyek/100-pezsgo-ejszakaja-liget-club/

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .