Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

ÍGY NÉZNÉNEK KI 2020-BAN A TÖRTÉNELEM NAGY ALAKJAI – 15 ELKÉPESZTŐ PORTRÉ

00137229

Mindig is kíváncsi voltál arra, vajon hogy állna neked Julius Cézár tógája vagy Marie Antoinette rizsporos parókája – és egyáltalán, hogyan néznének ki a mai emberek a régi korok divatja szerint? Becca Saladin grafikus is eljátszott ezzel a gondolattal, illetve azzal, hogy vajon a történelem ismert szereplői hogyan festenének 2020-ban. A Photoshop segítségével utána is járt ennek – mutatjuk. Szőcs Lilla gyűjtése.   

Az Instagramon rettentő népszerűek a különböző művészeti kihívások – legutóbb például magyar lányok belterjes poénjaiból készült grafikákat mutattunk. Most pedig egy külföldi oldal lett a személyes kedvencünk. Egy fiatal grafikus, Becca Saladin oldala Royalty Now néven robbant be a köztudatba, munkái pedig pillanatok alatt bejárták a világsajtót. Ő arra vállalkozott, hogy megalkossa ismert történelmi személyek modern kori portréit. Mindig is élt-halt a történelemért, úgyhogy számára ez igazi szerelemprojekt, plusz nem titkolt szándéka, hogy kedvet csináljon a fiataloknak a történelemtanuláshoz.

Ókori egyiptomi királynéktól kezdve római császárokon át a francia Napkirály udvaráig mindenkit átidőutaztatott napjainkba.

Saladin elmondása szerint a szakmai feladat ebben főként az volt, hogy minél több archív anyagot össze kellett gyűjteni a kiválasztott személyiségekről – szobrokat, festményeket –, hogy hitelesen alkothassa meg a profiljukat. Cézár kiköpött olyan lett, mint egy technológiai startup CEO-ja, XV. Lajos pedig tőzsdecápa külsőt kapott, míg Jane Austen egy szomorú szemű brit popénekesnőnek tűnik.

Hasonló gondolattal egy norvég rendezőpáros is eljátszott nemrég a népszerű Időbevándorlókban. A sorozat sztorija szerint Norvégia különböző pontjain rejtélyes időkapuk nyílnak, amiken keresztül különböző korokból érkeznek időbevándorlók (például vikingek) – ez okozza majd a későbbi konfliktusokat a modern kor embereivel. Remélem, a készítők is belefutnak ebbe a gyűjtésbe, és talán megfontolják, hogy készítsenek egy francia vagy olasz évadot is, amelyben római császárok ugranak át hozzánk látogatóba. Valahogy így néznének ki:

1. Marie Antoinette francia királyné

2. Boleyn Anna angol királyné 

3. XV. Lajos francia király

4. Madame du Barry, XV. Lajos szeretője

5. VIII. Henrik angol király

6. Aragóniai Katalin, VIII. Henrik első felesége

7. Julius Caesar

8. Toledói Eleonóra firenzei hercegné, I. Cosimo de’ Medici felesége

9. Bonaparte Napóleon francia császár

10. Mona Lisa

11. Agrippina, Caligula nővére és Nero anyja

12. Caligula római császár 

13. Nofertiti ókori egyiptomi királyné

14. I. Erzsébet angol királynő

+ 1. Jane Austen író

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..