Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Így szabadulj virtuális valóságból

vroom-teszt

Néhány éve jelent meg először hazánkban a szabadulószoba műfaja, azóta töretlen sikerrel fut a szabadulni vágyók körében, aminek megfelelően egyre több pályát, sztorit és kivitelezési formát megvalósító hellyel találkozhatunk országszerte. Azt hiszem bátran kijelenthetjük, hogy a műfaj új szintre lépett: megjelent Budapesten az első virtuális szabadulószoba, amiben egy helyben ülve, VR szemüvegek segítségével, virtuális valóságban kell kiszabadulni nem is szimplán egy szobából, hanem egy teljes űrállomásról.

Természetesen nem voltunk restek, a Flyerz csapata beszabadult, hogy egy óra alatt kiszabadulhasson (én kérek elnézést a szójátékért). Aki volt már szabadulószobában, az tudja, hogy belépve mindig egy új, különleges világban, történetben találja magát, viszont ez alkalommal csupán egy nagy, sötét szoba várt minket, csillagokat imitáló pontvilágításokkal, hat, egymás hátának döntött székkel és a szemüvegekkel. A széket nem is szabad elhagyni a játék során, csupán kézzel és fejünk mozgásával irányítjuk a játékot, amiben egyértelmű, hogy szükség van a csapatmunkára.

Nem szeretném elspoilerezni az egészet, hiszen nem lenne ott a poén, ha mindent leírnék. A közel egy óra alatt a szemüveggel a fejünkön, több ügyességi és logikai feladatot teljesítve kell egy virtuális űrállomásról kijutnunk, mindeközben lebegünk, repülünk, energiacsóvát lövünk ki, és hangosan próbáljuk túlkiabálni egymást, hogy győzzük mindazt elmondani, amit látunk – a lényeg pedig, hogy nagyon jól érezzük magunkat! Hihetetlen egyébként, hogy az agyunk mennyi mindent képes elhitetni velünk, úgy mint a súlytalanság, a repülés vagy a lebegés érzését (emiatt egyébként nem ajánlják alkohol fogyasztását a játék előtt, könnyen felkavarodhat a gyomrunk), úgy, hogy közben egy helyben ülünk… Hat fős csapatunk egyébként szinte rekordgyorsasággal, 38 perc alatt menekült meg űrből, köszönhetően annak is, hogy megtalált minket egy kósza űrhajó, ami visszajuttatott bennünket a Földre!

Ha bárki szeretné kipróbálni Európa első virtuális szabadulószobáját, akkor a Mystique Room-ot keresse, a Szent István körúton! Az egyébként megfizethetetlen élményt szerintem kedvező áron, fejenként 4.990 Ft-ért lehet átélni, időpontfoglalásért pedig látogassatok el a www.mystiqueroom.hu weboldalra!

mystiqueroom_flyerz_20161117-1

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..