Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

Így telt Számadó Máté idei utolsó hazai versenye a Pannónia-ringen

Szm

Az időjárás nem volt túl kegyes az utolsó OB hétvégén a motorosokhoz. A pályán végig félig száraz, félig nedves körülmények uralkodtak, így Számádó Máté sem tudta egyértelműen eldönteni, hogy milyen gumival guruljon ki a megmérettetésre.

Taktikázni kellett a rendelkezésre álló abroncsokkal, mert egy szett vizes és egy garnitúra használt száraz gumi volt tarsolyban a hétvégére. Emiatt az edzésen a megszokottnál kevesebbet ment Máté, ahol képes volt gyors tempót motorozni, de a pontokat a versenyen osztják. A kvalifikáción már valamivel többet körözött, a kaotikus körülmények ellenére is. Ez nem csupán az időjárásnak volt köszönhető, sokkal inkább annak, hogy az összes kategória egy időben volt a pályán. Ennek ellenére a második leggyorsabb időt tudta motorozni, mindössze három tizeddel lemaradva az elsőtől.

A verseny jól indult, a rajtot követően másodikként fordult el Máté az első kanyarban, majd kicsit később megelőzte ellenfelét, és onnantól már senki nem tudta elvenni tőle az első helyet. Ezzel az eredménnyel végül harmadik helyen végzett a bajnokságban. Az előre nem látott technikai problémák és a nemzetközi szereplés miatt kihagyott versenyek után ez kitűnő eredmény.

Szabó János, Máté edzője így értékelte az Országos Bajnokságban futott szezont: „ Az év elején még nem is tudtuk, hogy a 300-asok közt fogunk versenyezni. A hat futamból hármat meg tudott nyerni Máté, és ezzel a szezon végén harmadik lett a pontversenyben. Máté egyre magabiztosabban és okosan motorozik, azt gondolom, nincs okunk búsulni. ” – összegzett a szakember.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..