boschkepvalto

Kevésszer érzi magát az ember olyan kiszolgáltatott élethelyzetben, mint amikor autója az út közepén megadja magát. Ezt elkerülendő, érdemes járműveinket rendszeresen ellenőrizni és karban tartani.

Éppen elég kellemetlenséget okoz, hogy kis időre le kell mondanunk autónkról, nem hiányzik mellé, hogy belefussunk egy kóklerbe vagy egy hozzá nem értő szerelőbe. A piac telítettsége miatt nagy eséllyel fogunk találni jó autószerelőt, de Murphy nagy úr és biztos legközelebb olyan galibát okoz, amit szakemberünk ismeret vagy eszköz hiányában nem tud majd megjavítani. Adunk 5 tippet, hogyan találj olyan univerzális autószerelőt, aki:

  • megfelelő körülmények közt
  • modern eszközökkel
  • mindenre kiterjedő szaktudással
  • és ár-érték arányban is kedvező feltételek mellett szervizeli majd autódat.

Mit vegyek figyelembe látogatáskor?

Elsőként nagyon fontos, hogy alaposan mérd fel a műhely színvonalát és körülményeit. Bármilyen jó is az adott szakember, ha szlalomoznod kell az olajos tócsák és a szétszórt szerszámok közt, akkor nem biztos, hogy a legigényesebb szerelőnél jársz. Aki pedig a munkakörnyezetére nem igényes, az sajnos a munkájára sem az. Mérd fel azt is, mennyire felkészült az illető szakmailag vagy technikailag. Ha még egy szerelő aknát sem látsz az adott helyen, akkor nagy a valószínűsége, hogy szerelőd nem áll készen minden probléma elhárítására. Keress egy helyet, ahol csupa olyan eszközzel találod magad szemben, aminek adott esetben még a nevét sem tudod. Elég valószínű, hogy akkor egy jól felszerelt szervizben jársz.

Mekkora a szerelő és a szerviz kapacitása?

Mindenki szeretné a leghamarabb letudni a szervizelést, hiszen szüksége van járművére. Egy szerviz műhely kapacitása könnyen leszűrhető, mivel jól látható, hogy az adott helynek hány szerelő állomása van. Ami pedig a szerelők kapacitását illeti: Tudakold meg, hogy hány szakember dolgozik az adott helyen és közülük hányan ügyködnek egyszerre egy autón? Persze azzal sincs gond, ha csak egy munkaállomás van egy szerelővel, de akkor győződj meg róla, hogy nem áll sorban a tiéd előtt 5 másik autó az udvaron, arra az egyetlen lehetőségre várva.

Mennyire sokrétű az autó szerviz szolgáltatási köre?

Találtál egy jó szerelőt, aki motorikusan rendbe hozta autódat, mert abban profi. – Ez szuper, de tuti, hogy legközelebb olyan probléma jön, amelynek elhárítása más területre szakosodott autószerelőre lesz szükséged. Ilyenkor jönnek a szerelői továbbajánlások, na meg a Google és társai. Mennyivel jobb lett volna elsőre olyan szervizbe menni, ahol mindennek megvan a szakembere, és a gumicserétől, a klímaszerelésen át az összes autószerelési folyamatig mindent letudhatsz egy helyen, egy kalap alatt.

Milyen külső forrásai vannak?

A ‘szereztem neked kedvezményesen alkatrészt’ meg a ‘volt egy elfekvőben’ nem mindig annyira jó, mint ahogyan az hangzik. Egy nívós helyen nem engedhetik meg maguknak, hogy silány minőségű vagy bontott cuccokat rakjanak autódba. Válassz olyan autó szervizt, amelynek megbízható alkatrész beszállítói vannak.

Ami az anyagiakat illeti…

A legtöbben nem szeretnek a mocskos anyagiakról beszélni, pedig a téma lehet tiszta! Kérj előzetes árkalkulációt, becsültess egy körülbelüli árat, figyelembe véve olyan nem várt kiadásokat is, amik a szerelés folyamatában felmerülhetnek plusz költségként. Egy valamirevaló szerelőnek van egy alap árlistája, ami legalább a munkadíjat és a főbb alkatrészek és szolgáltatások (pl.: lengéscsillapító, fékbetét, gyertya, csapágy csere) tól-ig árát tartalmazza.

Szerkesztői ajánló

Szerkesztőink a Bosch szervizeire esküsznek, ahol nyugati színvonalon kezelik autóikat. Bízzon Ön is Németország legnépszerűbb szerviz hálózatában! A Bosch a világ egyik vezető gyártója az autóipari alkatrészek területén. Testre szabott szolgáltatásokra számíthat egy olyan csapattól, amely ismeri ügyfeleit és valóban gondoskodik róluk – ezt szeretik bennünk az emberek és mi is. Legyen szó motorikus problémáról, egy fék szervizelésről, a klímarendszer karban tartásáról, üveg javításról vagy cseréről, a villamos rendszerek szereléséről, a világítás, esetleg a gumiabroncs cseréjéről, netán a mechanikai rendszerek javításáról, a Boschban még sosem csalódtunk.

 

A Bosch Óbuda online kommunikációs munkáját az AIDA Media végzi

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .