FLYERZ REVIEW

Ilyenek a világ legszínesebb építészeti csodái!

Your-rainbow-panorama-3-1170x780

Szökőkutak, kilátók, üvegfalak; ma már minden pompázhat színekben. És bizonyított, hogy a szivárvány színben tündöklő épületek és egyéb építmények az emberek lelkiállapotának is jót tesznek.

Ha körbejárunk kicsit a világban egyre több olyan alkotásra bukkanhatunk melyek színekkel operálnak, a látogatók legnagyobb örömére. Ilyen például a szivárvány minden színében játszó Your Rainbow Panorama névre hallgató körpanoráma is, melyet a világhírű dán művész Olafur Eliasson készíttetett. A színes üvegpálya pedig nem máshova került, mint Európa egyik legnagyobb művészeti múzeumának, az Aarhus Art Museum tetejére. A 150 méter hosszú és három méter széles kör alakú pályát 2011 májusában nyitották meg a nagyközönség előtt.

Your Rainbow Panorama
Your Rainbow Panorama

A szivárvány panorámát a múzeumon keresztül lehet megközelíteni, és érdemes itt befejezni a látogatást, mert a világon máshol nem tárul elénk ilyen látvány. Mikor kinézünk a színes ablaküvegeken, magasan a város fölött lebegve, elénk tárul narancssárga, lila, zöld, és kék színekben az egész vidék és az öböl.

Lilában látni a világot
Lilában látni a világot

A Banpo hídat Szöul városában 380 fúvókával szerelték fel, így teljes hosszát figyelembe véve, mely nem kevesebb, mint 1139 méter, a világ leghosszabb híd-szökőkútjának számít; a Moonlight Rainbow szökőkút a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. A híd alatt rohanó Han folyóból szivattyúzott vízsugarakat esténként a szivárvány minden színével megvilágítják, így a szerencsés járókelők minden nap, 20 kerek percig élvezhetik a színpompás látványosságot.

Aquanura – Efteling

Szintén szivárványszínben játszik az Eftelingben található Aquanura szökőkút, mely Európa legnagyobb vízi showját szolgáltatja nap mint nap. Az ötlettől a megvalósításik ugyan azok a mérnökök dolgoztak rajta, mint akiknek a nagy Las Vegas-i vagy dubai szökőkutakat köszönhetjük.

Manton – Franciaország
Mexikói ajtók
Barranco – Lima
Burano – Olaszország
De ezer színben, pontosabban a szivárvány színeiben játszanak még Stockholm óvárosának egymás mellett sorakozó öreg kereskedelmi házai, vagy Lima Barranco városrészének házikói – a város legromantikusabbnak és bohémabbnak mondott helye, illetve Mexikóban az Isla Mujeres otthonai és Franciaországban Menton égbeszökő épületei is. De ha már színes házakról van szó, Olaszország sem maradhat ki a sorból. Ugye mindenkinek beugranak Burano színei? Akár egy nagy cukorkabolt!
Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .