Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Indiai milliomosé a világ legnagyobb lakóháza

mukesh

Mukesh Ambaniról egyszer már tettünk említést ebben a rovatban, akkor éppen nem mindennapi autógyűjteménye kapcsán. A leggazdagabb indiai azonban mással is büszkélkedhet: övé a világ legnagyobb lakóháza. Az eszméletlen drága épület mellesleg igen ronda és ormótlan külsőre, Ambaninak és családjának azonban a jelek szerint tetszik. Nem úgy, mint sokmillió más embernek, akik szerint vérlázító ekkora épületet felhúzni egyetlen családnak, miközben nem is olyan messze tőle naponta halnak éhen emberek a nyomornegyedben.

via luxpresso.com
via luxpresso.com

Csak kívül ronda

Ambani kívülről igencsak ronda 27 emeletes toronyháza belül már sokkal jobb ízlésvilágról tesz tanúbizonyságot pazar berendezésével, legalábbis a látványtervek szerint, ugyanis csak azokat hozták nyilvánosságra. Ambani feleségével és 3 gyermekükkel él a hatalmas felhőkarcolóban, aminek lakóterülete több mint 38 000 négyzetméter. Hogy minek ennyi hely? Nos, alighanem az öttagú családot kiszolgáló mintegy 600 fős személyzetnek, a 27 emeletből jó néhányat ők használnak.

mukesh
via india.com

Helikopterleszálló, mélygarázs és bálterem

A hatalmas lakóház persze nemcsak egy hagyományos ház helyiségeivel rendelkezik. Az épületen összesen három helikopterleszálló kapott helyet, és akkora mélygarázsa van, hogy 160 autó simán elfér benne (a tulaj autómániáját tekintve ez mondjuk érthető). Ha ez még nem lenne elég, 50 fős színház, bálterem, és egy uszoda is helyet kapott a házban, valamint egy hatalmas kert is rendelkezésre áll, nehogy véletlenül valakinek unatkoznia kelljen.

 

Sok kritika éri

Ambani rengeteg kritikát kap fényűző életmódja miatt, többek közt azért, mert milliárdosként illene szerénységet tanúsítania. Ő azonban erre láthatóan nem hajlandó, sőt, mindent megtesz azért, hogy mindenki lássa, mennyire gazdag. Érthető, hogy a rengeteg pénze ellenére az indiai milliárdos nem éppen szimpatikus honfitársai szemében. Kacsalábon forgó palotájától nem messze egy nyomornegyed található, ahol az éhezés mindennapos probléma, de legalább minden nap láthatják a hatalmas tornyot, ahol a leggazdagabbak élnek. Indiában egyébként jellemző a társadalomra a hatalmas vagyoni különbség, szinte nincs középréteg, vagy nagyon gazdag valaki, vagy a nyomorban tengődik.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..