FLYERZ REVIEW

Teljesen ingyenes az ott alvás ebben a hegyi kunyhóban

mountain-hut-house-6

 

Bárki, aki arra jár, teljesen ingyen megszállhat ebben a lélegzetelállító panorámával rendelkező hegyi kunyhóban, ami a Júliai-Alpokban található. Hogy mi a csel? Fel kell másznod 2530 méter magasra a Foronon del Buinz hegyen, hogy odajuss.

Ez a Giovanni Pesamosca által tervezett rendkívüli, előregyártott faházikó Luca Vuerich, hegymászó – 2010-ben hunyt el lavina következtében – családjának megbízásából készült el és a Ceria-Merlone útvonalon fekszik. A kunyhó biztonságos menedéket nyújt a természetimádó hegymászóknak nyitása, vagyis 2012 szeptembere óta. Az okos, kápolna-szerű dizájn megakadályozza, hogy a hó felhalmozódjon a tetején, és a déli fekvés elősegíti, hogy a nap a lehető leggyorsabban leolvassza a tél alatt ráépült havat.

A házikó helyszínének magassága miatt az építéshez szükséges anyagokat helikopterrel vitték fel 18 fordulóval. Egy 12 fős, profi munkásokból, önkéntes hegyimentőkből és Luca barátaiból álló csapat egy nap alatt rakta össze a 16 négyzetméteres szerkezetet.

mountain-hut-house-1 mountain-hut-house-2 mountain-hut-house-6 mountain-hut-house-8 mountain-hut-house-10

A kevésbé kalandvágyók rendelkezésére áll az Alpokban hasonló, de alacsonyabb fekvésű kunyhókból álló óriási hálózat, bár ezekért valamennyit fizetni kell. Néhányban még személyzet is rendelkezésre áll nyaranta, akik főznek és takarítanak a kirándulókra.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .