Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Interjú Pleasurekraft-tal

bixgei8tyzfheefsvhcz

Az amerikai származású Pleasurekraft 2010-ben robbant be a köztudatba, “Tarantula” című slágerével. A techno művészi képviselője június elsején újra hazánkba látogat, ezért megkerestük őt, hogy meséljen az életéről, karrierjéről, motivációiról és, hogy milyen élményei és emlékei vannak az országunkról?!

1. Hogyan kezdődött a pályafutásod? Volt valami kötődésed a zenéhez korábban vagy egy példakép, akinek a hatására a DJ pályát választottad?

Régebben doboltam és basszusgitáron játszottam, mielőtt érdeklődni kezdtem volna a klubzene iránt. Volt egy barátom, aki rávezetett engem erre a zenei világra és általa kaptam pár fellépést Washington DC-ben. Megtanultam, hogy miként kell bakeliten keverni, hiszen tudtam – annyi DJ van, hogy komolyan kell ezt vennem ahhoz, hogy a világ bármely pontján felléphessek, nem csak a szülővárosomban. A zene mindig az elsőszámú szerelmem volt, de különösebb vágyam nem volt a lemezlovasi pálya. Aztán 2010-ben megjelent a Tarantula című zeném és kinyílt előttem a világ…

2. Mi motivál téged akár a hétköznapokban, akár a karriered során?

Mindenféle művészet, szeretek motivációt szerezni festészetből, akár egy-egy könyvből is. Sőt – érdekel a filozófia is! Sokat olvasok az emberiségről is, a spirituális dolgok és gondolatok mindig is kikapcsoltak!

3. Van olyan fellépésed vagy pont a zenei pályafutásod során, amire kiemelkedően büszke vagy?

A tavalyi Carl Cox-szal való B2B szettem nagyon különleges élmény volt! Ő egy igazi ikon máig is és egy olyan valaki, akit én folyton hallgattam – inspirálódtam tőle, hiszen rajta nőttem fel!  Eléggé szürreális pillanat volt számomra amikor balra nézve a pultban azt látom, hogy egy nagy ember, történetesen Ő mosolyog vissza rám!

4. Korábban már jártál Budapesten, 2017-ben a Corvin Clubban találkozhattunk veled. Milyen élményekkel távoztál akkor?

Igen, Corvin Club nagyon jó hely volt. Szeretem az intimebb helyszíneket, különösen akkor, ha nincs semmi extra a klubban, csak egy jó hangrendszerbe csomagolt szoba. Így igazán zenei utazásra lehet menni a rajongókkal, és ez egy gyönyörű párbeszéd lehet a tömeggel!

5. 5 évvel ezelőtt Magyarországon óriási hírnévnek örvendett a Tarantula című slágered, sokan szeretnek itt téged. Mit várhatnak most, 2019 június elsején tőled az Elevate fesztiválra érkezők?

Ha valaki figyelemmel követte a munkám az elmúlt években, az tudja, hogy kialakítottam a saját hangzásvilágom, amit “Cosmic Techno”-nak hívok. Nagy dobok, dallamos hook-ok. Ezt szenvedélyesen teszem, ez vagyok én! Június elsején újra Budapesten játszom és aki velünk tart, az biztosan kap a Cosmic Techno hangzásvilágból egy nagy adagot! Főleg, hogy a Spektre srácokkal vagyok egy line-upban, akiket kifejezetten szeretek! Alig várom, nagyon szeretem a magyar rajongók energiáit!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..